Kom igång med Heymo

Har du ingen hemsida? Varför inte? Att skapa din egna hemsida för dig eller ditt företag är en rolig och lärorik process som dessutom kan ge din omsättning en rejäl skjuts! Så vad väntar du på? Skapa din hemsida redan idag! Med Heymo är det enkelt, vi visar dig i 6 enkla steg vad du behöver göra för att komma igång med din hemsida. Häng med!

När vi skapade Heymo så ville vi att skapandet av hemsidor skulle vara roligt och enkelt! Alla ska ha möjligheten att kunna skapa sin egna hemsida. Detta tycker vi att vi har lyckats ganska bra med. Men för att göra det ännu enklare (och roligare!) kommer här några snabba tips på hur du kommer igång med Heymo och din hemsida.

Dina första steg

Välkommen ombord! Nu när det är dags för dig att börja använda Heymo så behöver du först registrera dig på Heymo. Fyll i dina uppgifter och du är redo för avfyrning!

När du kommer in i Heymo för första gången är det första du gör att välja en av våra grymma designförslag. Du klickar enkelt på den design som du känner tilltalar dig lite extra. Därefter får du se en instruktionsfilm som visar dig verktyget och ger dig flera värdefulla tips. Nu är vi redo att börja skapa!

Steg 1 – Skapa din meny

Känns det pirrigt? Det tycker vi också! Nu tar du äntligen ditt första steg mot din alldeles egna hemsida! Vi kommer här att börja med att förklara hur du skapar sidorna på din hemsida. Sidorna i din meny är dina besökares vägvisare. Vanligast är att använda sig av "hem", "om oss" och "kontakt" men dessa går självklart att utöka eller förändra om du önskar. Din meny korrigerar du enkelt med ett klick, klicka på menyraden och du får upp rutan "hantera sidor" , klicka och du kan nu ändra vad som står i menyn eller lägga till ännu en sida.

 • Färger. Om du önskar byta färg på din meny hittar du färgväljaren genom att klicka på menyn, välj "anpassa design" och sedan "justera färger". Här kan du även ställa in en annan färg för den aktiva sidan så att din besökare vet vilken sida de befinner sig på.

 • Undersida. Vill du ha undersidor? Börja med att klicka på menyn och välj "hantera sidor". Skapa en ny sida genom att klicka på "lägg till ny sida". Ta sedan tag i den sida som ska vara undersida och placera den under rätt meny och dra den mot höger. Du kommer att se en liten pil vid menyn när du har lyckats.

 • Logotyp. Vill du att hemsidans eller ditt företagsnamn ska synas uppe i menyn så gör du det enklast genom att klicka på logotypen längst upp till vänster. Klicka på "anpassa logotyp" och välja att antingen skriva eller ladda upp en bild som din nya logotyp.

Heymo tipsar: Vill du flytta hela din meny eller ändra den? Klicka på logotypen och välj "anpassa design". Här finns tre färdiga val att välja mellan, eller om du önskar fler finesser, gå in under "justera meny" och lek med marginalerna. Du kan även välja att fixera din meny så att den hänger med när besökaren scrollar.

Steg 2 – Skapa din startsida

Vad är egentligen det allra viktigaste med din startsida? Jo, att ge ett bra första intryck! Det gör du bäst genom att jobba mycket med bilder och ett slagkraftigt budskap.

 • Bilder. Använd bilder för att göra din hemsida levande! Du kan enkelt ändra bilden på din startsida genom att klicka på sektion "bakgrund". Vips, så har du en helt ny känsla på din hemsida! Vill du ha flera bilder så drar du enkelt ut ett bildblock från innehåll och placerar bildblocket där du önskar. För att lägga in en bild, klicka på blocket och välj "anpassa bild".

  Heymo tipsar: Har du inga egna bilder eller behöver du mer variation? Missa inte vårt bildbibliotek som är fullt med högupplösta bilder som du får använda gratis!

 • Texter. Dina texter på din hemsida är självklart väldigt viktiga. Låt de komma till sin fulla rätt genom att anpassa dem i snygga kolumner eller textblock. Anpassa ditt innehåll genom att klicka på blocket och välj "redigera text". Under "innehåll" hittar du dessutom en annan sektion som kallas "uppsättningar" där kan du hitta flera olika kombinationer av texter tillsammans med bilder eller symboler, det lyfter dina budskap lite extra!

 • Rubriker. Jobba med starka rubriker som syns och lockar in dina besökare! Är det något speciellt du vill förmedla till dina besökare? Lyft fram det med en rubrik i din startbild eller varför inte som ett citat? Rubriker och underrubriker hittar du under innehåll, nyp tag och släpp enkelt rubriken där du vill ha den.

Steg 3 – Ändra stilen på din hemsida

Visa din besökare vad som är meningen med din hemsida genom att lyfta fram ditt budskap med färg, storlek eller typsnitt. Testa dig fram och hitta en stil som passar dig och din hemsidas syfte. Vi har massor för dig att välja mellan. Bara din fantasi sätter gränserna!

 • Typsnitt. Hur roligt är det inte med olika typsnitt? Heymo har massor som du kan välja och prova dig fram med. Klicka på innehållet som du vill ändra typsnittet på, välj "anpassa design" och du får nu massor av olika alternativ att välja.

 • Färg. Vill du byta färg på en specifik del eller hela din hemsida? I Heymos verktyg kan du välja att anpassa färgerna på hela din hemsida, eller endast en markerad del. För att se färgerna som används på din hemsida just nu, eller ändra hela designens färg så klickar du på "design", där kan du skapa en enhetlighet med både färg och textsnitt. Vill du bara ändra färgen på en specifik del? Klicka på blocket och välj "anpassa design".

 • Filter. Vill du att dina bilder ska kännas mer enhetliga? Använd ett färgfilter som du lägger på samtliga bilder på din hemsida. Det gör att bilderna matchar bättre!

Steg 4 – Lägg till en sidfot

Nästa del på din hemsida är din sidfot. Se din sidfot som en extra chans till att uppmärksamma något som du verkligen vill att dina besökare ska se. Kanske är det att ta del av din information eller kontakta dig? Uppmana dem till att göra det genom att placera en knapp eller text som du länkar direkt till ditt kontaktformulär. Dra ut en knapp och placera den i sidfoten och länka den genom att klicka på "ställ in händelse". Lägg gärna till en kort uppmanade text så är du redo! Försök dock undvika att placera alltför mycket i din sidfot, det kan lätt blir rörigt.

Hittar du ingen sektion som heter sidfot på din hemsida? Då kan du skapa den själv genom att använda dig av den sista sektionen. Gör så här: Klicka på "sektion" i den sektion som redan finns. Dra in ett block tills du ser en grön linje där det står "ny sektion" klicka på "sektion" på det nya blocket och välj "visa sektionen på alla sidor". Nu har du skapat en sidfot! Enkelt va?

Steg 5 – Lägg till en kontaktsida

Dina besökare vill säkert komma i kontakt med dig på ett eller annat sätt så gör det enkelt för dem att hitta dit genom att ha en kontaktsida. En kontaktsida bygger också ett förtroende för dig bland dina besökare och visar på att du är tillgänglig. Har du ingen kontaktsida från början i din meny så klickar du på din menyrad, väljer "hantera sidor" och sedan "lägg till ny sida". Nu har du skapat en kontaktsida!

 • Kontaktformulär. Lägg snabbt och smidigt till ett kontaktformulär som dina besökare kan kontakta dig från. Gå in på innehåll välj "kontaktformulär" och släpp det sedan där du vill ha det. Klicka på blocket, välj "redigera grupp" klicka sedan på knappen och välj "ställ in händelse" för att ställa in vilken e-mailadress du vill få dina förfrågningar till. Här kan du även ställa in ett auto-meddelande som dina besökare får när de använt formuläret.

 • Karta. Låt dina besökare enkelt veta vart du befinner dig genom att använda dig av vår kartfunktion. Klicka på innehåll, välj "karta" dra, och släpp. Ställ in din adress genom att klicka på kartan och välj "byt adress". Välj ett alternativ som passar dig från våra nio olika stilar genom att klicka på "anpassa design". Sådär. Nu har du satt din hemsida på kartan! Bra jobbat!

Steg 6 – Publicera din hemsida

Wow, vad duktig du är! Nu är vi nästan helt klara med din nya hemsida. Nu återstår det bara för dig att veta hur du publicerar, inspekterar och kopplar på din egna domän. Är du redo för avfyrning? Nu är din tur att synas på nätet.

 • Förhandsgranska. Vill du veta hur din hemsida kommer att se ut på olika enheter? Klicka på "visa" så kan du se hur din hemsida anpassar sig för olika skärmar så som mobil, surfplatta, laptop eller helskärm.

 • Publicera. Nu är det äntligen dags! När du ska publicera din sida har du två val, antingen väljer du att använda dig av en subdomän från oss på Heymo eller koppla på din egna domän. Sedan är det bara att klicka på publicera, och vips du finns nu på nätet!

  Har du en egen domän som du vill använda så klickar du på "mer" och väljer "kontrollpanel". och väljer "koppla befintligt".

  Har du ingen domän eller vill använda dig av Heymos subdomän så klickar du på "mer", väljer "kontrollpanel" och sedan "gratis subdomän". Då kommer din sida att heta exempelvis så här: "mittforetag.heymo.se".Stort grattis! Du är nu klar med din nya hemsida. Hur känns det? Vi hoppas nu att vår guide har hjälpt dig att se vilka möjligheter det finns för dig att forma din hemsida. Fortsätt skapa, känn och kläm och testa dig fram för att hitta hemsidan som känns rätt för just dig. Vi erbjuder dig verktyget men det är din kreativitet som avgör hur resultatet blir!

Psst! Glöm inte kolla in våra andra inlägg här i bloggen för fler tips och råd för hur du lyckas med din hemsida!

Gå till bloggen

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.