Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

De 10 bästa podcastsen för dig som driver eget

Perfekt för dig som är på resande fot, eller samtidigt som du jobbar på lagret – podcasts! Som företagare händer det saker ständigt och du behöver hänga med på ett snabbt och enkelt sätt. Då är podcasts perfekta! Vi har här listat de 10 bästa (självklart i oberoende ordning) podcasten för dig som driver eget. Så på med hörlurarna, för nu kör vi!

1. Framgångspodden

Nordens största affärspodd som varje vecka gästas av Sveriges framgångsrikaste personer. Tillsammans med Alexander Pärlros får du på ett lättsamt och humoristiskt sätt möta stora och inflytelserika personer och lyssna om deras resa till framgång. Passar alla som vill drömma sig bort och känna att inget är omöjligt. Har idag en halv miljon lyssnare varje månad.

För dig som vill:

 • Inspireras av framgångssagor och stora drömmar
 • Motiveras till att starta din egna affärsidè
 • Lyssna på superentreprenörer inom olika branscher

Lyssna på Framgångspodden

2. Businesspodden

Sveriges radioversion av det amerikanska tv-programmet sharktank. Josef Fallesen och Mikael Arndt samlar varje måndag Sveriges främsta entreprenörer för att bedöma tre företagspitchar och intervjua stora profiler i Sverige. Perfekt att lyssna på för att få idèer eller inspiration till din egna affäridè. Du kan även skicka in din egna affärsidè för att få den granskad.

För dig som vill:

 • Lyssna på stora profiler och deras resor
 • Få idèer kring egna affärsplaner
 • Söka hjälp med din egna affärsidè

Lyssna på Businesspodden

3. Startuppodden

Ett projekt i 40 avsnitt som skapades av Mikael Zackrission 2013 som är journalist med tjugo års erfarenhet av att bevaka teknik, internet och startups. Mikael har också varit chefredaktör för Internetworld, webbchef på Veckans affärer, jobbat med digitala medier på Sveriges Radio och grundat tidningen Nya Affärer. I podden intervjuar han svenska entreprenörer för att ta reda på hur man lyckas med sin startup – och hur man reser sig igen efter motgångar.

För dig som vill:

 • Starta eget och lära dig mera kring hur man lyckas med sitt företag
 • Bli peppad samt resa sig och ta revansch efter motgångar eller problem

Lyssna på Startuppodden

4. Företagarpodden

För dig som driver företag eller går i tankarna att starta eget. Jenny och Günther går varje veckan igenom olika delar inom ditt företagande, nyheter och annat som är intressant att lyssna på. Bland annat tar de upp finansiering, vikten av mentorer och politik. Kommer ofta med intressanta undersökningar bland småföretagare. Du kan även skicka in dina egna frågor!

För dig som vill:

 • Starta eget men behöver rådgivning eller en guide till
  hur du vågar tar dina allra första steg
 • Redan är egenföretagare men vill få tips & råd om ekonomi,
  marknadsföring och lagstiftning.
 • Hålla koll på trender och samhällsförändringar

Lyssna på Företagarpodden

5. Digitalpodden

DI Digitals egna podd som tar upp entreprenörerna, riskkapitalisterna och de digitala affärsidèerna som påverkat näringslivet. Håller alla ögon och öron öppna för vad som händer inom internetindustrin.

För dig som vill:

 • Veta mer om de senaste digitala trenderna
 • Följa andra start-ups
 • Veta mer om teknik och är börsintresserad

Lyssna på Digitalpodden

6. We Are Influencers

Inspireras och hitta ambassadörer med We Are Influencers. Podden fokuserar kring intervjuer med framgångsrika bloggare, Instagrammare och YouTubers. Ett måste om man är intresserad av att hitta framtida ambassadörer för sitt varumärke!

För dig som vill:

 • Hitta inspirerande ambassadörer
 • Funderar på att starta eget inom samma bransch
 • Läsa mer om bloggar, Youtube och Instagram

Lyssna på We Are Influencers

7. Digitala medie-podden

Drivs av Damon Razazi tillsammans med Dagens Media. I poddarna delar Damon och hans gäster med sig av sina kunskaper och nyheter inom det digitala medielandskapet. Allt du behöver veta om digital annonsering, sociala medier och säljbranschen. I varje avsnitt intervjuas nyckelpersoner inom olika områden.

För dig som vill:

 • Veta mer om hur du lyckas på nätet och tänker strategiskt
 • Sökmotoroptimering
 • E-handel, säsongsbetonad verksamhet

Lyssna på Digitala medie-podden

8. Varumärkes-podden

En podcast från LynxEye brand consultants och Dagens Media där Sveriges skarpaste företagsledare diskuterar företagsbyggande, varumärkesbyggande och ledarskap. Bland annat får vi lyssna till ledarna för Volvo, Systembolaget, Svt, Nordnet och SUP46. Rekommenderas för dig som vill jobba mer med att stärka ditt varumärke. Finns i 6 delar.

För dig som vill:

 • Lära dig mer om hur du stärker ditt varumärke
 • Fokusera på dina kunder och din målgrupp

Lyssna på Varumärkespodden

9. DrivaEget-podden

Är ett samarbete mellan tidningen Driva Eget och Björn Lundèn Information AB och riktar sig till att förenkla ditt företagande. I poddarna får du bland annat ta del av hela resan i att skapa ett företag, från pitch till expandering.

För dig som vill:

 • Lyssna på vad det innebär att starta företag
 • Ha tips på vad nästa steg i ditt företagande blir
 • Expandera en befintlig verksamhet

Lyssna på DrivaEget-podden

10. VentureCup

Vill du lyssna på affärsidèer och inspirerande entreprenörer? VentureCups podd är full med inspiration och tips & råd för allt du behöver veta inom ditt företagande. Bland annat pratar de om hur du går från idè till AB, hitta rätt nätverk, strategiska planer och mycket mycket mera! Rekommenderas för dig som vill lyssna på både inspiratörer men också få svart på vitt om hur till exempel en expandering av ditt företag skulle kunna gå till. Finns i 5 säsonger.

För dig som vill:

 • Veta mer om hur du sköter ett företag eller expanderar till större vyer
 • Inspireras av superentreprenörer
 • Få nya idèer och trendspana

Lyssna på VentureCup

Har du hittat någon eller några podds du vill lyssna på? Ta det som en vana att ständigt utbilda dig genom olika podcast, idag kan du aldrig bli helt fullärd. Att använda dig av podcasts är ett snabbt och smidigt sätt för dig att hänga med och samla på dig viktig kunskap för att kunna använda i ditt företagande. Vi på Heymo har lärt oss massor av att lyssna på poddar, gör det du också!

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.