Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

RENTAL STORIES – drömmar på riktigt!

Vem gillar inte en riktigt bra historia? En vacker berättelse full med inspiration möter vi i Rental Stories, företaget som hjälper dig att skapa historia på din allra viktigaste dag. Anna Edström Widèn är entreprenören och bröllopskoordinatorn som i samband med sitt eget bröllop såg en möjlighet till att starta något alldeles nytt – Rental Stories.

Oavsett om det gäller en liten pressfrukost eller ett stort bröllop så anser Anna Edström Widèn på Rental Stories att det viktigaste i festliga sammanhang är att företaget eller personerna bakom verkligen lyser igenom. Det är deras berättelse, deras dag och den ska presenteras på bästa sätt – och det var just en sådan dag, och med en sådan berättelse som det hela startade.

Inspirerades av sina kunder

Anna Edström Widèn hade sedan tidigare jobbat med storslagna fester och bröllop. Men både hon och hennes kunder kände att någonting viktigt saknades, den där personliga känslan. De ville ha något unikt. Något speciellt.

"Jag hade flera kunder som frågade efter dekor/möbler och annat som kändes mer personliga. De ville komma ifrån det typiska “cateringbröllopet” och få en egen och personlig känsla kring sin stora dag. När jag inte kunde hitta ett företag som erbjöd det föddes min idè."

Och kort efter Annas egna drömbröllop så kom idèn så småningom att bli verklighet.

"När jag själv skulle gifta mig så köpte jag in en del rekvisita som jag sedan började hyra ut, och så tog Rental Stories fart på riktigt."

En dröm blir verklighet

Så börjar berättelsen om Rental Stories. Som utbildad sommelier, måltidskreatör och erfaren bröllopskoordinator var Anna allt annat än novis. I april 2016 så slog portarna för företaget upp och verksamheten var igång. Via hemsidan RentalStories hyr nu Anna ut vintageporslin, möbler, dekorer och annan vacker rekvisita som gör festen festligare.

Hon erbjuder även hjälp med att skapa specialgjord dekor, samt koordinerar och dekorer fester och bröllop. Allt för den perfekta festen!

Varje ting har sin egen berättelse

Namnet Rental Stories är ett väldigt vackert och beskrivande namn för Annas företag. Namnet grundar sig att allt i Rental Stories lager har en egen historia. Det mesta är handplockat av Anna eller på förfrågan från hennes klienter. Anna berättar mer:

"Alla våra föremål bär på en egen historia vilket vi tycker blir väldigt personligt och speciellt. Mycket av vår inredning är andrahandsobjekt, tillverkade av återvunnet material eller producerat specifikt för ett arrangemang. Det gör det mer personligt och betydelsefullt tycker jag. Det finns en historia bakom allt jag hyr ut eller skapar dessutom är vi med och skapar någons historia, och då passar "stories" i namnet väldigt bra!"

Visst ser det vackert ut? Vi håller absolut med Anna om tingens unika betydelse. Titta bara på de fantastiska dukningar och bilder hon presenterar på sin hemsida. Wow!

Inspireras av Annas hemsida

Idag är det Annas kreativa sida som kommer till uttryck på hemsidan. Målet är dock att kunna anställa en medarbetare som kan dela ansvaret för hemsidan.

Vackra bilder och stilren design

Inspiration har hon fått från att titta runt på andra hemsidor. Bilderna har tagits av den duktiga fotografen Matilda Söderström. De flesta bilderna är tagna på riktiga event och bröllop, medan andra är från stylade fotograferingar i Annas showroom.

"När jag skapade hemsidan ville jag bygga en lättnavigerad sida där bilderna till stor del talar för sig själva. Bilder säger så mycket. När jag fick förmånen att jobba med en väldigt duktig fotograf, Matilda, blev det fantastiska bilder."

Viktigt med första intrycket

Med vackra bilder, tydlig information och citat lyckas verkligen Anna guida sina besökare rätt på sin hemsida. Men hur har hon egentligen tänkt när hon skapade den?

"Jag ser min hemsida som ansiktet utåt för företaget. Den är det första kunderna ser och kommer i kontakt med. Därför försöker jag spegla den känsla jag vill att mitt företag ska framkalla hos kunden. Jag vill ha en enkel “stilren” grund för att sedan liva upp och inspirera med bilder. Min logga har också spelat en stor roll. Jag valde grönt/blågrå som är harmoniskt och organiskt och samtidigt enkelt vackert."

Har du några tips till andra företagare när de ska skapa eller göra om sin hemsida?

"Lägg ner mycket tid och energi och var inte rädd att lansera den. Det går ju att ändra i efterhand om man hittar fel. Uppdatera hemsidan kontinuerligt. Jag försöker själv att uppdatera sidan minst två gånger i veckan."

Vad tror du att dina kunder uppskattar mest med din hemsida?

"Jag hoppas att de blir inspirerade och att de lätt hittar den information som de behöver. Vi har än så länge bara fått bra respons och många tycker att hemsidan är väldigt fin."

Vi på Heymo gillar hjältar och stjärnor. Och de största, de är våra kunder, som Anna! På Heymo vill vi lyfta dig mot stjärnorna och hjälpa dig att lyckas med ditt företag. Vi ger dig verktyget, men det är du som skapar magin.

Bli nästa stjärnskott hos Heymo du också! Vill du skapa konto?

Prova gratis

Vill du se mer av Annas hemsida eller kanske boka Rental Stories till din fest?

Rental Stories

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.