Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Skräddarsy innehåll på din hemsida med vårt nya HTML-block!

Önskar du att du kunde lägga in ditt Instagramflöden, reservation- och bokningsprogram eller rent utav spellistor på din hemsida? Inga problem, Heymo kirrar biffen! Nu lanserar vi vårt HTML-block, en funktion som tillåter dig som användare att lägga in din egna externa kod. Vi visar dig hur det fungerar och förklarar hur du kan använda HTML-blocket till att skapa en ännu bättre hemsida!

Vad är HTML?

Det finns en mängd häftiga tillägg och koder att implementera på din hemsida, men för att göra det krävs det att du har ett HTML-block som kan tolka informationen åt dig och visa det innehåll som koden är skriven för. Ett HTML-block låter dig med andra ord göra din hemsida lite mer personlig och kanske i vissa fall, bättre anpassad för din hemsidans ändamål!

Vad behöver du tänka på?

HTML är en förkortning som står för “HyperText Markup Language” och är ett programmeringsspråk som används för att strukturera och visa innehåll på nätet. Det är med andra ord, ganska komplicerat. Ett HTML-block öppnar dock upp möjligheterna för dig att lägga in egna tilläggsprogram såsom till exempel ditt Facebookflöde, ett bokningsprogram eller ett kommentarsfält. Visst låter det bra? Innan du börjar med att experimentera med HTML-blocken finns det dock några saker för dig att tänka på:

  • HTML ses som ett externt tillägg, vi rekommenderar därför att du använder tillägg från en säker källa.
  • Vi har tyvärr ingen support på HTML-koder. Så om du väljer att använda det på din hemsida sker det på eget ansvar.
  • Viktigt att känna till är att din HTML-kod kan påverka din hemsidas design och funktion.
  • För att få det bästa möjliga resultatet så rekommenderar vi att du använder dig av iframe när du kapslar in din kod. Detta gör att koden inte påverkar något annat på hemsidan så att du kan vara säker på att allt kommer att se ut som det är tänkt.

Vad kan du lägga in med ett HTML-block?

Vi vill självklart att du ska använda och uppskatta funktionen med ett HTML-block så här kommer några förslag på vad du kan lägga in:

1. Recensioner – med till exempel Tripadvisor kan du visa recensioner som kunder har skrivit om dig.

2. Bloggflöde – Har du en blogg och vill visa ditt bloggflöde så kan du lägga in detta med hjälp av HTML-blocket.

3. Flöden från sociala medier – Vill du ha ditt flöde från några av dina sociala medier på din hemsida kan du med fördel använda HTML för att lägga in ett tillägg. Några exempel är Lightwidget (Instagram), Twitterflöde eller ditt Facebookflöde.

4. Spellistor – Gillar du musik eller vill du dela med dig av din egen musik? Nu kan du länka din favoritspellista eller annan musik direkt till spotify via HTML-blocket.

5. Bokningssystem – Låt dina kunder boka en tid med dig via din hemsida genom att använda ett bokningssystem. Vi kan varmt rekommendera Sirvoy för bokningar av övernattningar eller Boka direkt och Timecenter för andra reservationer.

Hur gör du?

1. Logga in på ditt konto på Heymo.

2. Klicka på “innehåll” i menyn till vänster.

3. Klicka på “HTML-kod” och dra ut blocket dit du vill ha det.

4. När du dragit ut blocket kommer du att se en liten ruta där det står “lägg till HTML-kod”.

5. Klicka på blocket och på “redigera HTML-kod”.

6. Klistra in din HTML-kod och klicka “uppdatera”.

7. Du får nu se en förhandsvisning på hur HTML-koden ser ut på din hemsida (i exemplet valde vi att testa lägga in en låtlista från Spotify).

Färdig! Sådär, nu har du lagt in ditt nya HTML-block på din hemsida. Ser din förhandsvisning av koden konstigt ut? Testa att publicera din hemsida så ska allt se rätt ut på din publicerade hemsida.

Övergripande HTML-kod

Det finns ännu en HTML-funktion i Heymo utöver “det vanliga” HTML-blocket. Denna funktion hittar du under din “kontrollpanel” i Heymo. Kontrollpanelen hittar du genom att klicka på “mer” i menyn nere till höger.

Väl inne i kontrollpanelen ser du en rubrik för HTML-kod. Här kan du välja att lägga in en kod på två ställen, Head eller Body. Klistra in din kod i respektive ruta (det brukar stå var koden ska placeras hos tjänsten som du hämtade HTML-koden ifrån).

Att tänka på

Den här funktionen skiljer sig lite från vårt andra HTML-block och vi rekommenderar att du använder den med försiktighet då en felaktig kod här kan påverka hela din hemsida. Den övergripande HTML-koden styr till exempel flera element på din hemsida, såsom design och funktionalitet och används till exempel för:

  • Att lägga till Facebooktracking eller andra “scripts” som påverkar hemsidan.
  • Att lägga in metataggar.
  • Att lägga till en chatt.

Vi vet att många av våra kunder har efterfrågat ett HTML-block så därför tycker vi det är lite extra roligt att lansera denna funktion. Men som vi nämnde ovan så sker HTML-kodningen på eget ansvar, så var noga med vad du väljer att lägga in på din hemsida. Se över källorna du hämtar koderna ifrån och använd iframe så ska det gå hur bra som helst. Utöver det, ha roligt, lek runt och njut av att kunna personifiera din hemsida ännu mer!

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.