Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

10 anledningar till varför du bör starta eget företag!

Det finns många anledningar att starta eget. Det är roligt, utmanande och du får dessutom all möjlighet att påverka ditt liv och din tid. Spännande va? Så är du sugen på att vara din egen chef, fokusera på det du brinner för och samtidigt tjäna pengar? Ja, då är livet som egenföretagare absolut något för dig. Är du fortfarande osäker så kommer här några andra fördelar!

Varannan person i Sverige har någon gång funderat på att bli egenföretagare och fler och fler bestämmer sig för att ta steget och starta eget. Kanske vill du kunna bestämma mer över din tid, arbeta fullt ut med din passion eller helt enkelt bara jobba med något helt annat än tidigare? Vad du än tänkt arbeta med så kan eget företag vara steget dit. Men vad finns det egentligen för fler fördelar med att vara egenföretagare?

1. Du kan jobba med något du älskar

De flesta som startar eget gör det inom ett område som de är intresserade av eller brinner för. Vem vill inte tjäna pengar på sitt intresse eller hobby? Det är dessutom en riktig kick för självkänslan när du börjar dra in mer och mer pengar – på något du faktiskt älskar att göra. Hur många kan egentligen skryta med det?

Förutom det har du möjlighet att själv bestämma vilka delar av företagandet som du själv vill arbeta med och vilka som du vill ha hjälp med. På så vis kan du även i företaget lägga din tid på det som du trivs mest med och är bäst på!

2. Du är din egen chef

Driver du eget företag så är det du som är chef. Ingen annan bestämmer vad du ska göra, vilka mål som ska nås och hur du ska nå dit. Det yttersta ansvaret och det sista beslutet tar du. Det innebär stor frihet, men också att du måste ha god självdisciplin – vilket vi är helt övertygade om att du har. Vilken typ av chef du vill vara bestämmer du, så länge företaget är välmående!

3. Du bestämmer över din egen tid

Känner du för att åka iväg och få miljöombyte? Inga problem! Ta med dig datorn och leta upp någon spännande plats för att samla ny inspiration. Du vet själv hur mycket som behöver göras och om det är möjligt att jobba på distans. Wi-Fi finns idag nästan överallt vilket gör att du för det mesta (beroende på yrke) kan jobba från alla världens hörn. Är du kvällsmänniska? Börja dagen senare! Du har en stor frihet i hur du väljer att disponera din tid – det som räknas är att du har nöjda kunder och redovisar svarta siffror.

4. Du kommer att ha roligt!

Det är utmanande och framförallt roligt att vara egenföretagare! Sätt upp de mål du vill uppnå och sträva mot dem, det finns ingenting som står i din väg. Glöm tråkiga konferensrum och trista arbetslokaler. Du kan ta ut dina kunder på en trevlig restaurang när det är dags för möte eller jobba hemifrån trädgården. Dina arbetsdagar blir precis så trivsamma som du gör dem. Och för att lyckas i ditt företagande behöver du ha roligt på vägen!

5. Du får ta del av ett äventyr

Kommer du ihåg den där dagen på kontoret när du satt och slösurfade? Knappast ett äventyr, eller hur? Startar du eget företag kan du själv skapa dina äventyr i form av spännande och inspirerande möten! Du kan resa, jobba överallt och ta kontakt med vilka intressanta personer som du än spanat in. Det finns inga riktlinjer för hur din arbetsdag ska se ut, vilket ger dig alla möjligheter till äventyr!

Företagandet i sig innebär också ett äventyr. Vi kan lova att ingen dag är den andra lik, att det bara finns möjligheter och att du hela tiden utvecklas.

6. Du lär dig nya saker

Ekonomi, lagerhantering, marknadsföring. Det finns massor av saker du kanske i nuläget inte har en aning om eller har arbetat med tidigare. Men oroa dig inte, du kommer att lära dig, och kanske hittar du något som du tycker är riktigt roligt på vägen? I ditt företagande kommer du att stöta på massor av nya utmaningar, ny kunskap och nya saker som du behöver lära dig. Så är du nyfiken av dig och gillar att lära nytt är egenföretagande rätt karriär.

7. Du kan förverkliga din dröm

Alla har vi drömmar, och du kom ju inte till världen för att förverkliga någon annans dröm utan din egen, eller hur? Genom att ta tag i det och förverkliga dina drömmar kan du få mer lycka och tillfredsställelse i ditt liv. Att du tar tag i din idé och förverkligar dig själv och dina drömmar ökar din kreativitet.

8. Du blir effektivare

Tid är pengar som det så fint brukar heta. När du jobbar för dig själv värdesätter du din tid mycket mer än tidigare. Det gör dig mer fokuserad och produktiv. Varje minut som du tidigare spenderat med annat blir nu värdefull. Du inser också hur mycket kontroll du faktiskt har. Mer kontroll och mer mod till att få saker att faktiskt hända!

9. Du växer som person

Att starta företag handlar mycket om att tjäna pengar och bli framgångsrik, men vet du vad? Det handlar även om personlig utveckling! Genom ditt företag kan du avgöra hur stark du är som människa. Riktigt framgångsrika företagare lär sig att tjäna andra (bland annat genom ärlighet och bra bemötande). De uppmuntrar också sin omgivning till att själva starta företag vilket gör dem till positiva förebilder.

10. Du kan tjäna mer pengar

Utöver möjligheten att kunna nyttja olika avdrag så kan du också tjäna bra mycket mer pengar genom egenföretagande än som anställd. Det kommer självklart inte av sig själv eller direkt, men den som väntar på något gott blir ofta belönad och med tanke på ovanstående argument tror vi att du har viljan och drivet för att lyckas!

Nu har vi gått igenom 10 anledningar till varför det vore en fantastisk idé för dig att starta eget. Visst låter det spännande? Med det sagt tycker vi inte att du hux flux ska säga upp dig från din fasta tjänst och starta eget. Tänk noga igenom vad det är du egentligen vill syssla med och undersök marknaden så att det verkligen finns efterfrågan. Visst kan det vara roligt att jobba med något du älskar men då behöver du också hitta en tvist som gör att dina kunder också älska din affärsidé! Så sätt dig ner, gör en plan för hur du ska lyckas, vad du vill satsa på och börjar successivt. Tycker du att det känns otäckt att dra igång direkt kan du alltid börja på 50 procent och sakta jobba dig uppåt. Och du, kom ihåg att ingen har någonsin vunnit framgång utan att satsa!

Känner du dig redo för att komma igång direkt? Då har vi det perfekta inlägget för dig!

9 tips för att starta eget

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.