Tips och tricks

10 anledningar till varför du bör starta eget företag!

Läs hela inlägget
Visar: Alla inlägg
  • Alla inlägg
  • Tips och tricks
  • Heymos stjärnskott
  • Produktnyheter
Kom igång med Linkedin och hitta spännande affärsmöjligheter och kontakter!
21 juni 2017 Tips och tricks

Linkedin är ett effektivt och kraftfullt verktyg för dig som är företagare. Använder du det idag så kanske du redan har dragit nytta av fördelarna i form av nya samarbeten och affärsmöjligheter. Har du inte hunnit skaffa Linkedin än? Då är det dags! Vi går igenom hur du kommer igång med Linkedin – så att du kan utveckla din verksamhet ännu mer!

Så lanserar du och lyckas med ditt nya varumärke
14 juni 2017 Tips och tricks

Få saker är så roliga – och ibland frustrerande – som att lansera ett nytt varumärke. Det kräver noga planering, vilja och en stor portion mod. Så vad ska du göra för att verkligen lyckas med din lansering? Här berättar vi allt du behöver veta för att bli färdig att trycka på startknappen. Är du redo?

10 anledningar till varför du bör starta eget företag!
7 juni 2017 Tips och tricks

Det finns många anledningar att starta eget. Det är roligt, utmanande och du får dessutom all möjlighet att påverka ditt liv och din tid. Spännande va? Så är du sugen på att vara din egen chef, fokusera på det du brinner för och samtidigt tjäna pengar? Ja, då är livet som egenföretagare absolut något för dig. Är du fortfarande osäker så kommer här några andra fördelar!

Heymos bästa tips för att få lojala följare!
31 maj 2017 Tips och tricks

Fans eller följare? Vad har du? Det är inte det enklaste att få riktigt lojala följare eller “fans” i sociala medier. Men det går om du verkligen satsar och vill! Följare som faktiskt gillar dig, är intresserade och vill veta mer om dig kräver totalt engagemang och uppmärksamhet. Vi har tipsen som hjälper dig på vägen!

Användarvänlighet – så lyckas du!
24 maj 2017 Tips och tricks

Idag pratas det mycket om hur användarvänlig en hemsida är. Men vad innebär det egentligen att något är användarvänligt? Och hur kan du göra så att din hemsida blir bättre anpassad för dina besökare? Vi har grottat ner oss lite extra i vad du själv kan göra för att din hemsida ska bli enklare för dina kunder. Användarvänligt? Snarare kundvänligt! Kanske finns det något tips du kan använda på din hemsida?

Så skapar du säljande videor för ditt företag!
17 maj 2017 Tips och tricks

Video! Visst är det roligt med rörlig bild? Men hur skapar du egentligen innehåll för dina sociala medier, din hemsida och andra marknadsföringskanaler? Och vad behöver du tänka på? Vi ska i det här inlägget att gå igenom det du behöver veta för att skapa videor – helt själv! Spännande va? Låt kameran rulla. Nu är det film-tajm!

Fler designförslag till Heymo!
12 maj 2017 Produktnyheter

Oj oj oj, nu kommer det ännu fler designförslag till Heymo! Visst är det kul att du har många val när du ska skapa din hemsida? Det tycker vi också, och just därför släpper vi så många designförslag vi bara hinner med – så att du har alla förutsättningar att skapa en schysst hemsida. Välkommen säger vi till Slöinge och Ringenäs!

Säg hej till Heymo!
10 maj 2017 Produktnyheter

Idag är det dags! Lanseringsdagen för nästa generations hemsideverktyg, Heymo, är kommen! I Heymo hittar du både en gratis och betalversion – frågan är vad som passar dig? Vårt mål är att du ska kunna lyckas på nätet, därför är Heymo både enkelt och roligt. Vi har massor att fira idag (kanske får du också mumsa på ett Heymogram!), vill du vara med? Hurra Hurra på Heymos lanseringsdag!

Framtidens marknadsföring – med VR?
3 maj 2017 Tips och tricks

Du har troligen hört talats om VR (Virtual Reality). Efter förra årets succé med Pokemon Go, som fungerade med en liknande teknologin, letar många nu efter en möjlighet att marknadsföra sig genom den nya tekniken. Men vad innebär egentligen VR och vilka möjligheter ger tekniken dig i ditt företag? Häng med så berättar vi mer!

Twitter för nybörjare – så kommer du igång!
26 april 2017 Tips och tricks

Känner du för att börja twittra? Undrar du också över vad som är kraften i ett medie som levererar sina budskap paketerat i 140 tecken? Och hur kan det vara användbart för dig som företagare? Vi kommer i detta blogginlägg att gå igenom allt du behöver veta om Twitter – och lite till. Så häng med, låt oss börja twittra tillsammans!

Därför ska du satsa på video i din marknadsföring!
19 april 2017 Tips och tricks

Det har väl knappast undgått någon att video är stort på hemsidor och i sociala medier. Har du själv lekt med tanken men tyckt att det är för dyrt? Då är det dags att tänka om. Videomarknadsföring är nämligen väldigt effektivt – och spås av många att bli det ledande marknadsföringsmediet. Men vad vinner du och ditt företag egentligen på att använda video?

Fem enkla övingar som ger ditt företag växtkraft!
12 april 2017 Tips och tricks

Gemenskap och kommunikation är två faktorer som kännetecknar riktigt framgångsrika företag. Vet du varför? Medarbetare som trivs presterar inte bara bättre utan de samarbetar och löser problem tillsammans. Det ger dig ett mer framgångsrikt företag. Vill du lära dig hur? Vi listar här fem övningar för att stärka ditt team. Så att ni blir ännu bättre – tillsammans!

Bjud in till webbinarium och dela din kunskap med dina kunder!
5 april 2017 Tips och tricks

Starta ett webbinarium och dela med dig av expertkunskaper inom din bransch och marknadsför dina varor eller tjänster. Vad du än väljer att föreläsa om så är ett webbinarium det perfekta tillfället för dig att besvara dina kunders frågor och marknadsföra dig själv digitalt. Men hur gör du och vad behöver du tänka på?

Snapchat för företaget – hiss eller diss?
29 mars 2017 Tips och tricks

Alla pratar om Snapchat, men vad är poängen och hur kan du som företagare använda det? Snapchat har just nu cirka 100 miljoner “snappare” världen över och de blir hela tiden fler. Stora aktörer som CNN, National Geographics och svenska Melodifestivalen har redan hakat på och upplevt stora fördelar och framgångar. Vill du veta om Snapchat är något för dig? Då är det bäst att du gör dig redo!

Så skapar du en viral kampanj & ett budskap som smittar
22 mars 2017 Tips och tricks

När dröm blir verklighet! Det är ingen omöjlighet för dig att lyckas med en viral kampanj. Vi har nog alla sett en och annan video som nått stora framgångar. Men hur gör du för att lyckas? Vi har undersökt olika virala succéer och identifierat kriterierna som skapar en framgångssaga. Är du och ditt företag redo att bli ett viralt fenomen? Bra då börjar vi!

Kundtjänst? Så får du dina kunder att älska dig!
15 mars 2017 Tips och tricks

Vad är egentligen det viktigaste du kan göra för att förbättra relationen till dina kunder? Jo, förbättra och investera i din kundtjänst! Det spelar ingen roll hur bra din vara eller tjänst är om kunden inte får ett bra bemötande från ditt företag. Så hur får du till en riktigt grym kundtjänst som resulterar i riktigt nöjda – och återkommande kunder? Det ska vi gå igenom nu!

Nu välkomnar vi Gullbranna och Steninge till familjen!
10 mars 2017 Produktnyheter

Jippi, nu kommer det fler designförslag till Heymo. Det innebär att du får ännu fler alternativ att välja mellan när du ska skapa din hemsida, härligt va? Så ge våra nykomlingar ett riktigt varmt välkomnande, för här kommer Gullbranna och Steninge. Visste du förresten att alla våra designförslag är uppkallade efter områden i Halmstad där vi på Heymo sitter?

Så skriver du det perfekta nyhetsbrevet!
8 mars 2017 Tips och tricks

Vill du komma igång och börja skicka nyhetsbrev? Smart tänkt! Nyhetsbrev är ett effektivt och smidigt sätt att nå ut till dina kunder, hitta nya affärsmöjligheter och sälja in dina produkter eller tjänster. Visste du till exempel att 90 procent av alla internetanvändare föredrar att få nyheter från företag via e-post?

Skräddarsy innehåll på din hemsida med vårt nya HTML-block!
3 mars 2017 Produktnyheter

Önskar du att du kunde lägga in ditt Instagramflöden, reservation- och bokningsprogram eller rent utav spellistor på din hemsida? Inga problem, Heymo kirrar biffen! Nu lanserar vi vårt HTML-block, en funktion som tillåter dig som användare att lägga in din egna externa kod. Vi visar dig hur det fungerar och förklarar hur du kan använda HTML-blocket till att skapa en ännu bättre hemsida!

8 enkla sätt att få fler gilla-markeringar i dina sociala medier
1 mars 2017 Tips och tricks

Vill du få igång dina följare i sociala medier och skapa mer engagemang (uppmärksamhet) kring det du publicerar? Men hur ska du göra och vad behöver du veta? Då har du hamnat rätt! Vi kommer i detta inlägget visa dig hur du kommer igång, ökar och behåller dina gillare på sociala medier. Häng med!

Vill du blir en bättre entreprenör? Tipsen på hur du lyckas!
22 februari 2017 Tips och tricks

Är du driven och duktig på att få saker att hända? Kanske driver du redan ett eller flera bolag? Bra där – men hur gör du för att bli ännu bättre, ännu mer driven och för att hålla fler bollar i luften? Jo, genom att utveckla dig själv och dina personliga egenskaper. Vi vill ge dig den där lilla extra knuffen, för att du ska bli ännu bättre. Häng med!

Ska du informera eller kommunicera med dina kunder?
15 februari 2017 Tips och tricks

Hur pratar du med dina kunder? Kommunicerar eller informerar du? Det ena är inte självklart mer rätt än det andra, men faktum är att vi alltmer går mot att kommunicera och inkludera kunderna. Så vill du att ditt företag ska få fler lojala, köpkraftiga och nöjda kunder? Då är det är dags att du ser över hur du pratar med dem.

Bra, bättre, bäst? Bli mer attraktiv med hjälp av statistik!
7 februari 2017 Tips och tricks

Att kunna se hur dina besökare använder din hemsida är faktiskt en riktig guldgruva av information. Varför? För att du kan se hur dina besökare rör sig och vad de gillar på sidan. Genom att analysera besökarnas “rörelsemönster” kan du förbättra sidan så att den genererar fler kontakter och ökar försäljningen. Är du inte igång med att mäta vad dina besökare gör på din hemsida, är det dags att börja!

Så kopplar du din hemsida till Google Analytics
3 februari 2017 Produktnyheter

Vill du förbättra din hemsida och ge dina besökare mer av det de gillar? Då kommer du att älska vår nyaste funktion i Heymo. Nu kan du enkelt se statistiken för din hemsida och analysera dina besökares aktivitet – med hjälp av Google Analytics. Vill du lyckas ännu bättre med din hemsida? Då kör vi!

RENTAL STORIES – drömmar på riktigt
1 februari 2017 Heymos stjärnskott

Vem gillar inte en riktigt bra historia? En vacker berättelse full med inspiration möter vi i Rental Stories, företaget som hjälper dig att skapa historia på din allra viktigaste dag. Anna Edström Widèn är entreprenören och bröllopskoordinatorn som i samband med sitt eget bröllop såg en möjlighet till att starta något alldeles nytt – Rental Stories.

Så väljer du rätt målgrupp
25 januari 2017 Tips och tricks

"Spegel, spegel på väggen där, säg mig vem min målgrupp är!" Är du osäker på vilken målgrupp som är rätt för dig? Då ska Heymo hjälpa dig att reda ut det. Att hitta rätt målgrupp för just dig är superviktigt! Undrar du varför? Jo, genom att hitta rätt målgrupp kan du bland annat spara både tid och pengar. Det och hur du gör kommer vi att visa i det här inlägget. Är du redo?

Ett starkt varumärke säljer – så lyckas du!
18 januari 2017 Tips och tricks

Vill du också komma uppåt och utmana de stora jättarna ICA, IKEA eller Coca-Cola? Vet du vad de alla har gemensamt? Jo, ett starkt varumärke! Att bygga upp ett starkt varumärke behöver inte vara svårt eller omöjligt. I fyra steg visar vi dig hur du kan starta din resa mot ett starkare varumärke så att du blir förstahandsvalet för din målgrupp!

10 tips för bättre SEO på din hemsida
11 januari 2017 Tips och tricks

Låt oss ta en stund och prata om vad du kan göra för att synas på nätet. Ditt mål är att se till så att Google förstår vad din hemsida handlar om och att den är tillförlitlig. Sökmotoroptimering hjälper dig med det, och just därför är den så viktig! Ju mer du jobbar med din sökmotoroptimering desto bättre resultat – fler potentiella kunder. Så, vad behöver du göra?

Nu släpper vi två nya designförslag i Heymo!
9 januari 2017 Produktnyheter

Ett nytt år med nya möjligheter och en mängd spännande uppdateringar i Heymo väntar. Nu var det två månader sedan Heymo lanserades och vi arbetar för fulla muggar för att göra verktyget ännu bättre. Nya funktioner kommer löpande och redan nu har vi en rolig nyhet. Vi har nämligen glädjen att få presentera två nya designer som du kan använda på din hemsida, säg hej till Holm och Furet! Kanske är de något för din hemsida?

De 10 bästa podcastsen för dig som driver eget
4 januari 2017 Tips och tricks

Perfekt för dig som är på resande fot, eller samtidigt som du jobbar på lagret – podcasts! Som företagare händer det saker ständigt och du behöver hänga med på ett snabbt och enkelt sätt. Då är podcasts perfekta! Vi har här listat de 10 bästa (självklart i oberoende ordning) podcasten för dig som driver eget. Så på med hörlurarna, för nu kör vi!

God jul & gott nytt år!
23 december 2016 Tips och tricks

Hej juletider och det nya året! Och vilket år vi har haft! Lanseringen av Heymo i november gick som smort och vi ser redan fram emot att utvecklas ännu mer tillsammans med er. I detta inlägg kommer ni att få läsa hur Heymos vd, Ludvig Granberg, ser på Heymos lansering och framtiden Våra öppettider under jul och nyår hittar du längst ned. Fram med paketen och raketen för nu är det jul!

Välj rätt bilder till din hemsida!
21 december 2016 Tips och tricks

Har du äntligen kommit igång med att skapa din hemsida? Då är det också dags att du börjar leta och hitta bilder som förstärker ditt budskap. Men vad behöver du egentligen tänka på när du väljer bilder? Vi kommer i det här inlägget att gå igenom vad du behöver veta och hur du ska tänka för att lyckas med bilderna på hemsidan.

Kom igång med Heymo
14 december 2016 Tips och tricks

Har du ingen hemsida? Varför inte? Att skapa din egna hemsida för dig eller ditt företag är en rolig och lärorik process som dessutom kan ge din omsättning en rejäl skjuts! Så vad väntar du på? Skapa din hemsida redan idag! Med Heymo är det enkelt, vi visar dig i 6 enkla steg vad du behöver göra för att komma igång med din hemsida. Häng med!

Missade du Internetdagarna? Heymo ger dig de hetaste tipsen
9 december 2016 Tips och tricks

Den 21 November gick Internetdagarna 2016 av stapeln på Stockholm Waterfront. Internetdagarna har blivit en av Sveriges viktigaste mötesplatser för personer som på olika sätt jobbar digitalt. I år fanns vi på Heymo på plats för att lyssna på inspirerande föreläsare som berättade om vad som kommer att forma morgondagens internet. Vi vet att alla inte hade möjlighet att komma så vi vill såklart dela med oss av de tipsen vi tyckte var allra bäst!

Hur skyddar du ditt företag?
7 december 2016 Tips och tricks

Internet erbjuder många möjligheter. Men hur är det med nätets mörka sida? Virus och trojaner är faror som döljer sig bakom oskyldiga länkar och hotar att tömma ditt bankkonto eller sabotera din dator. Och så de bedrägliga bluffakturorna. Hur ska du göra för att skydda ditt företag mot dessa hot? Vi går igenom hur du skyddar dig och stärker ditt företags försvar mot potentiella attacker!

Så startar du ditt företag med en liten budget
30 november 2016 Tips och tricks

Tycker du starta eget låter kostsamt? Brist på kapital behöver inte innebära att du inte kan fullfölja din dröm, tvärtom! Det krävs faktiskt bara två saker för att starta ditt företag; att du fullt ut tror på din idé och en tydlig vision om hur du ska driva företaget. Det finns många metoder för att hålla nere kostnaderna och arbeta med en snål budget. Här går vi igenom några av våra bästa tips!

Konvertera mera – hur lyckas du?
23 november 2016 Tips och tricks

Den avgörande frågan är: "Hur får jag mina besökare att konvertera på min hemsida?" I detta inlägg går vi igenom hur du får dina besökare att göra det du vill att det ska göra när de besöker din hemsida. Besökarna ska agera! Det kan handla om allt från att handla, till att kontakta dig eller börja prenumerera på ditt nyhetsbrev. Här går vi igenom hur du får dina besökare att agera, och konvertera!

Därför behöver ditt företag en hemsida!
16 november 2016 Tips och tricks

Har ditt företag ingen hemsida? Varför inte? Tänk på att en hemsida exponerar ditt varumärke och dina produkter dygnet runt, oavsett var dina kunder befinner sig. Enligt en ny Sifoundersökning söker nio av tio konsumenter på nätet för att hitta varor eller tjänster. Men trots det saknar 44 procent (!) av Sveriges småföretag en hemsida. Låt oss berätta varför ditt företag tjänar på att ha en hemsida!

Låt dina kunder hitta till dig – med vårt nya kartblock
15 november 2016 Produktnyheter

Vill du att dina kunder enklare ska kunna hitta till dig? Det fixar Heymo! Vår nyaste funktion i hemsideverktyget är nämligen ett kartblock, som är en både smart och viktig funktion på din hemsida. Du bara drar, släpper och anpassar den för just din hemsida. Enkelt va? Det tycker vi också!

Superkrafter? – Nej, bara grym marknadsföring!
10 november 2016 Tips och tricks

Äntligen! Du är klar med din nya hemsida – bra jobbat! Men än finns det arbete att göra. Så vad är nästa steg? Jo, du måste driva trafik och besökare! Många upplever det som krångligt och svårt, men vet du vad? Det är faktiskt både roligt och enkelt! Här ska vi gå igenom nyttiga tips som du kan använda när du marknadsför din nya hemsida. Är du redo?

Inspirera mera med Instagram och ge ditt företag en raketstart!
31 oktober 2016 Tips och tricks

Boom! Så blev Instagram på kort tid den mest framgångrika sociala kanalen för marknadsföring och sälj. Visste du att Instagram-användare är 50 gånger mer engagerade i sina flöden jämfört med en Facebook-användare? Och engagemang på instagram = ökad försäljning. Säkerligen har du en massa finurliga, härliga, snygga eller smarta bilder som du kan tanka ditt företags Instagram med?

25 idéer på hur du snabbt kommer igång med din försäljning
24 oktober 2016 Tips och tricks

Försäljningen är en kritisk del i de flesta företags vardag men kanske inte alltid så sexig eller rolig – men det ska vi ändra på! Ibland kan är det svårt att komma igång med försäljningen och veta vilka kanaler du ska satsa på eller som överhuvudtaget fungerar. Men oroa dig inte – här hittar du 15 idéer på hur du kan få ut ditt varumärke och dina produkter för att kickstarta din försäljning.

9 tips och tricks för dig som ska starta eget
17 oktober 2016 Tips och tricks

Sitter du inne på en fantastisk affärsidé eller har du redan förverkligat drömmen och starta ditt första företag? Hur som helst finns det ett gäng smarta tips som kan vara bra för dig att läsa igenom så att du kan få en optimal start för ditt företag. Som alltid finns det vissa fällor som många trampar i – syftet med detta inlägg är att undvika dem så att du snabbare kan arbeta mot dina mål!

Gör dina besökare till betalande kunder – 23 tips som fungerar!
10 oktober 2016 Tips och tricks

Har du funderat över vad du kan förändra på din hemsida för att få fler kunder? Säkert har du det! Men vad krävs det egentligen för att kunderna ska ta rätt beslut och konvertera via din hemsida? Att presentera dina tjänster är en strålande början men du behöver också tydligt visa besökaren hur du vill att de ska agera och tänka. 1) Vad vill du att de ska göra? 2) Hur får du dem att göra det?

Vet du vad dina konkurrenter gör på nätet?
3 oktober 2016 Tips och tricks

När gjorde du senast en analys av dina konkurrenter och hur de marknadsför sig på nätet? Och vad gör dina konkurrenterna för att sticka ut i social media, och framförallt hur lyckas de? Det bästa sättet för dig att optimera din egen marknadsföring är att ta reda på vad dina konkurrenter gör så du vet vad dina kunder förväntar sig.

6 saker att fundera över innan du marknadsför ditt företag
26 september 2016 Tips och tricks

Att fundera kring hur du ska marknadsföra ditt företag kan vara en av de roligaste uppgifterna i din företagstart – det är ett sätt att sparka igång din försäljning och samtidigt visa vilka grymma produkter du har! Men innan du börjar rulla ut dina marknadsaktiviteter finns det en några saker som du behöver att tänka över. Ju förr ju bättre och ju bättre ju smartare marknadsföring kan du få till!

Sökoptimera din hemsida för fler besökare!
19 september 2016 Tips och tricks

Vad är din placering i sökmotorernas listor? Vill du komma högre upp? Då krävs det ett smart arbete från dig där du arbetar med sökoptimering på din hemsida. Lyckas du med ditt SEO-arbete kan du både öka trafiken och dra många nya besökare till din hemsida. Så ta tag i ditt SEO-arbete idag och få fler besökare imorgon!

Hur lockar du kunderna till just ditt företag? Var en oas i öknen!
12 september 2016 Tips och tricks

Har du kommit igång med din hemsida men ännu inte fått några kunder? Vi vet att det kan vara svårt att nå ut till dina första kunder. Därför behöver du arbeta för att synas – för syns du inte så finns du inte. Vi vill att du ska synas så här kommer våra bästa tips på hur du kan skapa en snackis kring ditt varumärke och driva trafik till din hemsida!

Har du startat företag? Så lätt undviker du de vanligaste fällorna
5 september 2016 Tips och tricks

Heja alla nya och spännande företag! Trots att så många unika och intressanta företag startas varje år så är det många som inte överlever på sikt. I de allra flesta fall är detta något som kan förebyggas (puh!). Så låt oss göra det och tillsammans gå igenom de fällor som du ska undvika för att snabbare ta ditt företag på fötter och för att kunna imponera på dina kunder.

Högt, lågt eller rätt pris – vad vill mina kunder betala?
22 augusti 2016 Tips och tricks

Att sätta ett bra pris på dina varor eller tjänster kan vara avgörande för hur marknaden uppfattar och uppskattar dina produkter och ditt företag. Så hur hittar du rätt prisnivå? Visste du att nystartade egenföretagare har en tendens att ta för lite betalt av rädsla för att skrämma bort kunderna? Men vad de inte alltid tänker på att du faktiskt kan skrämma bort dina kunder även med ett lågt pris.