Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

De 10 bästa apparna för dig som är entreprenör

Som entreprenör brottas du dagligen med att få tiden att räcka till. Det är mycket som ska hinnas med, oavsett om du befinner dig i uppstartsfasen eller redan är full igång med ditt företagande. Utbudet av appar som kan hjälpa dig att effektivisera din arbetsdag är en djungel och inte alltid det lättaste att hitta rätt i. För att hjälpa dig på traven har vi samlat de 10 absolut bästa apparna för dig som är entreprenör!

Oavsett vad som just nu står överst på din att-göra-lista så finns det en rad olika appar som kan hjälpa dig i din vardag och för att lyckas som företagare. Apparna kan både underlätta och effektivisera men också hjälpa dig att strukturera din vardag. Så vad väntar du på? Kanske är någon av dessa – en app som du inte kommer att kunna leva utan!

1. Snapseed
Att använda sig av snygga bilder i marknadsföring och kommunikation är ett smart sätt att inspirera dina besökare och potentiella kunder. I synnerhet på hemsidan och i sociala medier. Den här appen är ett riktigt bra bildredigeringsverktyg som hjälper dig att få till inspirerande bilder på ett kick. Snapseed är en av våra absoluta favoriter. Appen är enkel och smidig att använda med många olika filter och funktioner. Nu kan du skapa schyssta foton på nolltid.

2. Swipes
Den här appen hjälper dig att hålla fokus på det du jobbar med för ögonblicket och är din perfekta att-göra-lista! Du sparar ner dina uppgifter som du ska göra och med ett enkelt “swipe” markerar du uppgiften som avklarad alternativt senarelägger den till ett annat tillfälle. Du kan även kategorisera uppgifter som rör ett specifikt uppdrag för att lätt få en överblick över samtliga uppgifter. Swipes har även nyligen lanserat en samarbetsplats där team kan kommunicera och dela dokument som kan vara värd att testa.

3. Buffer
För att både ha koll på och planera dina sociala medier är ett smart tips att ladda ner Buffer. Appen gör det enkelt för dig att på ett och samma ställe planera och publicera i dina kanaler som exempelvis Facebook, Instagram och Twitter. Du kan enkelt schemalägga kommande inlägg och därmed underlätta din planering. Buffer ger dig en bra överblick vad som ska publiceras framöver. Ett smart sätt att säkerställa att dina sociala medier fortsätter skapa engagemang och inspiration hos dina följare!

Heymo tipsar: Instagram har på kort tid blivit den mest framgångsrika sociala kanalen för marknadsföring och försäljning. Vi på Heymo har skrivit ett annat inlägg för dig som vill läsa mer om hur du kan inspirera med ditt Instagram-konto och ge ditt företag en raketstart. Missa inte det!

4. Evernote
Evernote är en anteckningsapp som är perfekt för dig som älskar post-it-lappar. När du kommer på en strålande idé lägger du enkelt in den i appen och samlar dina idéer på ett och samma ställe. Ofta kan idéer dyka upp vid tillfällen när du inte har möjlighet att skriva ner dem direkt i datorn. I Evernote synkas anteckningar från mobilen direkt till både din dator eller läsplatta. Om du är på språng kan du även spela in “ljudanteckningar” och spara i appen tillsammans med dina övriga idéer.

5. Mention
Har du koll på vad som skrivs om ditt företag på nätet? Det är inte det lättaste! När någon av dina kunder skriver ett utlåtande om exempelvis din produkt i sociala medier notifierar appen dig om vad, när och i vilken kanal du är omskriven. Då kan du snabbt besvara och bemöta eller kanske tacka för hejaropen från dina kunder! Helt enkelt den ultimata varumärkes-kollen i mobilen!

6. Evernote Scannable
Den här appen hjälper dig att få stenkoll på dina papper som exempelvis kontrakt, kvitton, visitkort med mera. Med appen skannar du enkelt in dokumenten som du inte får tappa bort och samlar dem på ett ställe. Efter en workshop eller möte kan du fota whiteboardtavlan eller post-it-lapparna och enkelt dela dem med dina teammedlemmar eller kontakter.

Appen hjälper dig även att förvandla visitkort till kontakter. Den tar informationen från det inscannade visitkortet och adderar information från LinkedIn och sparar allt i din kontaktlista.

7. Mindfulness-appen
Att då och då verkligen ta sig tid att koppla av är ett måste för dig som är entreprenör. Att verkligen ladda om batteriet för att orka arbeta långsiktigt. Det myllrar av livsstilsappar som sätter fokus på hälsa och välmående. Denna meditationsapp påminner dig att det är dags att lägga fokus på just ditt välmående. Den guidar dig med en lugnande röst genom vald session mellan 3-30 minuter för att du ska komma ner i varv. För att få energi och hålla högt tempo i vardagen kan Mindfulness-appen bli din nya hjälp för omladdning.

8. Dropbox
Med Dropbox går det snabbt och enkelt att lagra information på ett säkert sätt och komma åt den, oavsett vart du befinner dig. Via mobilen kan du ladda upp nya filer och även dela dokument med dina teammedlemmar och kontakter. En nyhet är att du även kan jobba direkt i dina filer fast de ligger kvar i molnet. Det gör att du sparar en massa utrymme på din hårddisk. Samla dina dokument och gör det enkelt att hitta rätt när du arbetar fokuserat på att ta ditt företag till nya nivåer.

9. 1Password
Vill du slippa frustrationen när du inser att du inte minns lösenordet när du ska logga in? Den här appen hjälper dig att på ett säkert och enkelt sätt komma ihåg dina användarnamn, lösenord och koder. Genom att enkelt spara ner dessa i appen har du dem på ett samlat ställe – en trygghet när ditt kom-ihåg sviker! Lägger du dessutom in länken till sidan du ska logga in på räcker det att öppna 1Password och klicka på länken. Appen sköter inloggningen.

10. Podcast-appen
Att lyssna på podcasts är ett snabbt och smidigt sätt att hänga med och samla på dig viktig kunskap som hjälper dig i ditt företagande. Det kan inspirera och fylla på ditt kreativitets-konto, inte minst när det gäller att lyssna på andra entreprenörers resa till framgång. I podcast-appen finns många poddar på teman som företagande och entreprenörskap. Självklart har vi hjälpt dig att plocka russinen ur kakan och har skapat en lista med de
10 absolut bästa podcastens för dig som driver eget.

Vill du ha tips på hur du blir en ännu bättre entreprenör?

Fler tips!

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.