Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Förbättrade SEO- och länkmöjligheter för din hemsida

Skepp och hoj! Nu släpper vi åter några uppdateringar. Denna gången är det uppdateringar som förbättrar din SEO (sökmotoroptimering) och som gör att du kan länka både e-postadresser och telefonnummer. Läs mer om de fyra nyheterna nedan och se till att din hemsida är ordentligt optimerad så att du har en grym SEO = en bra ranking hos sökmotorerna!

Ge sökmotorerna rätt information om din hemsida

Sökmotoroptimering av din hemsida och kommit allt bli allt viktigare. För visst vill du hamna högt upp i sökmotorernas resultat? Såklart! Det alla inte känner till är att det största av arbetet med sökmotoroptimering ligger hos hemsideägaren eftersom det hänger ihop med vilket innehåll du väljer att presentera på din hemsida. Trots det så finns det några saker som vi kan hjälpa dig med och nu lanserar vi två av dem. Vi hoppas att de ska hjälpa dig med ditt SEO-arbete!

Hemsidans beskrivning

Om du söker i en sökmotor som exempelvis Google så får du upp en mängd sökresultat. Under varje hemsida står det en beskrivning som berättar vad du hittar på hemsidan. I och med denna funktion så kan du nu själv styra vad som ska stå i denna beskrivning.

Så gör du:

  1. Klicka på “Mer” i huvudmenyn och gå till Kontrollpanelen.
  2. Fyll i “Hemsidans beskrivning” och du är klar. Observera att du bara har 160 tecken att jobba med så fundera över vad som är viktigast att få med!

Sidbeskrivningar

Förutom att fylla i din hemsidas beskrivning så kan du nu också anpassa en specifik sidas titel och beskrivning. Vill du att din hemsida ska ha en riktigt bra SEO? Då kan det vara mycket värt att dra nytta av denna funktion.

Så gör du:

  1. Gå till sidhanteraren. Det gör du exempelvis genom att klicka på “Sidor” i huvudmenyn.
  2. Klicka sedan på de tre prickarna bredvid den sida du vill sökmotoroptimera och välj “Sökmotoroptimering”.
  3. Skriv sedan in sidans titel och beskrivning.
  4. BONUS – Här kan du också välja om du överhuvudtaget vill visa en viss sida bland sökmotorernas resultat. Vill du kanske inte att det ska finnas med? Ja, då klickar du bara ur “Visa sidan hos sökmotorer”.

Smarta länkar för enklare kontakt

Du har tidigare kunnat länka text, knappar och symboler för att komma till en hemsida eller specifik sektion på din egen hemsida. En annan bra funktion som numer finns är att du kan länka ett telefonnummer eller en e-postadress. Klockrent tycker vi!

Länka telefonnummer eller e-postadress

Vad innebär det då att du kan länka ett telefonnummer eller en e-postadress? Jo, väljer du att länka ett telefonnummer så kommer din besökare som klickar på länken att starta ett samtal till det nummer som du har angivet – förutsatt att besökaren använder en enhet som stödjer samtal.

I princip gäller samma sak för e-postadress. Vid klick på en länk där du har kopplat en e-postadress så kommer besökaren vid klick att öppna enhetens förvalda e-postklient och kan lätt och smidigt skicka ett mail till dig.

Så gör du:

  1. Vill du länka en knapp? Klicka på knappen och välj “Ställ in händelse” och välj sedan om du vill länka telefonnummer eller e-postadress.
  2. Vill du länka en symbol? Klicka på symbolen och välj “Ställ in block” och slå på “Länka symbol”. Välj sedan om du vill länka telefonnummer eller e-postadress.
  3. Vill du länka en text? Klicka på texten och välj “Redigera text”. Markera sedan den text du vill läka och klicka på “Länk”. Sedan väljer du om du vill länka telefonnummer eller e-postadress.

Kanske kan någon av de ovanstående funktionerna hjälpa dig att få en bättre kontakt med dina kunder eller förbättra din SEO och på så vis öka trafiken till din hemsida?

Fundera på vad du behöver göra och logga sedan in och förbättra din hemsida!

Logga in

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.