Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Skapa lösenordsskyddade sidor på din hemsida!

Vill du skapa sidor på din hemsida som bara utvalda besökare ska kunna ta del av? Nu lanserar vi möjligheten att lösenordsskydda sidor för dig med abonnemang Starta. Anledningen till att lösenordsskydda en sida kan vara många. Kanske vill du samla information som bara dina samarbetspartners eller säljare ska kunna ta del av? Här berättar vi hur du gör för att lösenordsskydda en sida!

Möjligheten att kunna lösenordsskydda specifika sidor på hemsidan har varit efterfrågad funktion av många av er kunder. Nu: Idag kan vi säga “Grattis!” till dig med abonnemang Starta, som nu kan ta del av denna funktion. Att skapa specifika sidor för en viss målgrupp underlättar exempelvis när du vill dela information med dina återförsäljare, kunder eller samarbetspartners.

Att kunna skapa kundspecifika sidor kan också vara fördelaktigt om du vill ge kunden möjlighet att ladda ner filer eller bilder direkt till sin dator. Ja, användningsområdena är helt enkelt många. Nedan beskriver vi hur du steg för steg lösenordsskyddar dina sidor!

Så här lösenordsskyddar du en sida!

När du är inloggad på ditt konto behöver du gå till den sida som du vill lösenordsskydda.

  1. Klicka på “Sidor” nere i vänstra hörnet i huvudmenyn.
  2. Därefter klickar du på de tre punkterna till höger om den specifika sidans namn och välj “Lösenordsskydda”.
  3. Ange det lösenord som du vill använda på din sida och klicka sedan på “Publicera” i huvudmenyn för att spara ändringarna.

Nu är lösenordet aktivt för den specifika sidan och dina besökare behöver nu ange lösenordet för att få åtkomst till sidan. Svårare än så är det inte!

Några tips på vägen!

  • En sida kan bara ha ett lösenord, vilket innebär att samma lösenord gäller för alla besökare. Det går inte att skapa unika inloggningar.

  • Om du glömt lösenordet till din sida, kan du av säkerhetsskäl inte se det befintliga lösenordet när du är inloggad på ditt konto. Du behöver då ange ett nytt lösenord och meddela dina besökare om det nya lösenordet. Se därför till att skriva upp ditt lösenord på ett säkert ställe.

  • När du aktiverar lösenordsskyddet på en sida, får även undersidorna till den specifika sidan samma lösenord och blir skyddade.

  • Om du på din lösenordsskyddade sida länkar till filer, så är inte länkarna lösenordsskyddade. Det innebär att om någon kopierar länken till filen och klistrar in den utanför den lösenordsskyddade sidan så kan alla komma åt filen.

Vill du skapa lösenordsskyddade sidor på din egen hemsida?

Logga in & testa!

Behöver du ytterligare hjälp?

Om du behöver lite hjälp på traven så hjälper vår support dig gärna. Du kommer enklast i kontakt med vår support genom att klicka på “Hjälp” i huvudmenyn längst ner när du är inloggad på ditt konto.

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.