Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Nu kan du addera nedladdningsbara filer på din hemsida!

Du som har abonnemang Starta har nu möjlighet att addera nedladdningsbara filer på din hemsida. Dina besökare kan nu enkelt hämta och ladda ner exempelvis en guide, presskit, bilder eller video på din hemsida. Här berättar vi hur du gör för att addera filer som dina besökare smidigt kan ladda ner och spara på sin dator.

Hemsidan är för många en naturlig hemvist för nyfikna besökare när de vill läsa mer om ett företag och hitta mer information om en specifik vara eller tjänst. Med vår senaste nyhet är det nu även möjligt att addera filer, i valfritt format, som du vill att dina besökare lätt ska komma åt och kunna ladda ner. Kanske är det en handbok, guide, en bild eller ett presskit? Nedan berättar vi hur du adderar nedladdningsbara filer på din hemsida!

Så här adderar du filer!

När du är inloggad på ditt konto går du till den sektion där du vill addera dina filer.

  1. Klicka på “Innehåll” i huvudmeny längst ner till vänster och välj “Filer”.
  2. Klicka sedan på det utdragna blocket och välj “Lägg till en fil” och addera de filer du vill ladda upp från din dator.
  3. Klicka på “Publicera” och dina besökare kan nu ladda ner filerna.

Heymo tipsar: För att ändra ordning bland filerna, eventuellt radera, byta namn på filen eller göra justeringar kring designen klickar du på filblocket och väljer “Hantera filer” eller “Anpassa design”. När du anpassar designen på ditt filblock kan du även välja om ikonerna eller miniatyrerna av dina bilder ska vara synliga eller inte.

Länka en knapp till en fil!

Du kan även välja att länka en knapp till en nedladdningsbar fil. Då klickar du på den aktuella knappen och på “Ställ in händelse”. Välj sedan alternativet “Filer och dokument” och ladda upp den önskade filen som du vill länka till.

För att kunna addera nedladdningsbara filer eller möjligheten att länka till en fil behöver du ha abonnemang Starta. Du kan enkelt uppgradera från Drömma genom att klicka på “Beställ” i huvudmenyn längst ner i verktyget när du är inloggad på ditt konto.

Addera filer!

Heymo tipsar: Gör till en vana att aldrig lägga upp Word-filer eller andra redigeringsbara filer på din hemsida. Dels för att ingen ska kunna ändra i dina filer och publicera dem på nytt, men även för att alla kanske inte har Word. PDF är däremot ett standardformat som de flesta kan läsa via gratisprogrammet Adobe Reader.

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.