Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Nikita Lee – en färgstark entreprenör som går sin egen väg!

Nikita Lee föddes på Bali för 25 år sedan med musiken i blodet. Med en pappa som var lokal rockstjärna och en mamma som älskar musik var inte valet svårt när hon skulle välja vad hon ville satsa på. Att Nikita på kort tid, tre år, lyckats bygga ett starkt varumärke som väletablerad DJ är imponerande. Läs mer om hennes resa och om hemligheten bakom framgången!

Musikintresset har alltid varit en stor del av Nikita Lees liv. Idag är hon en väletablerad DJ som bjuder på härliga beats var hon än spelar. Med mycket “power” och en positiv inställning visar Nikita att allt är möjligt. Vi på Heymo tycker att Nikita är en grym förebild och entreprenör som vi är så stolta över att ha som Heymovän. Här delar hon med sig av sin resa och ger tips på hur du får ditt eget företagande att flyga!

Inspirerades av sin familj
“Min resa började på Bali där jag föddes i vårt hem av min superwoman-mamma som varit entreprenör sedan 16 års ålder. Jag har blivit väldigt inspirerad av henne och av min super-entreprenör till morbror. Självständighet och ekonomisk trygghet var tidigt viktigt för mig. Driven av en stor dos nyfikenhet har jag alltid gått min egen väg.”

Självständig entreprenör
I sann entreprenörsanda är Nikita van att lösa det mesta på egen hand. Hur driver hon sitt företag och hur har den resan sett ut?

“Jag gör allt själv; allt från bokningar till flyers och ekonomi. Jag öppnade min enskilda firma för snart fyra år sedan och det har varit en otrolig resa med många nyttiga lärdomar. Jag började inom en väldigt tydlig nisch, kvinnlig Hip Hop DJ, vilket då inte var jättevanligt, med ett speciellt scenuttryck som stack ut i form av kläder och genre. Jag kommer ihåg mitt första gig på Boquerian. Jag klev in i DJ-båset i nätstrumpbyxor, helvit med glitterstenar i ansiktet och körde väldigt hård Hip Hop som var censurerade när de spelades i radion.”

Nyckeln till framgång
Nikitas resa har inte varit utan motgångar men hon har hittat en viktig nyckel som varit avgörande för att lyckas ta sig vidare – att arbeta med sig själv.

“De senaste åren har varit väldigt intensiva för mig på flera olika plan och det har varit väldigt tufft stundtals. Men tack vare att jag arbetat väldigt mycket med mig själv de senaste två åren med en fantastisk beteendeterapeut har jag utvecklats otroligt mycket. Jag har fått de verktyg jag behöver för att känna att jag kan klara av vad som helst. Insikten att det är mitt ansvar att forma mitt liv precis så som jag önskar leva. The sky isn't the limit, my imagination is.”


Nikita Lee

Ålder: 25
Sysselsättning: DJ, nöjeschef och redovisningskonsult
Utmärkande egenskaper: Känslosam, kreativ, har mycket energi
Mål: Att kunna ge tillbaka med mitt entreprenörskap
Visste du att: Nikita sjunger i hemlighet


Att vara kvinna i branschen
Att vara kvinnlig DJ i en starkt mansdominerad bransch har inte varit det enklaste. Situationen har stundtals varit bisarr då Nikita ofta fått kommentarer som ställer jämställdhetsperspektivet på kant.

“Jag är otroligt tacksam för att ha kommit dit där jag är idag. Att ta del av en mansdominerad bransch som kvinna har krävt att jag blivit tjockhudad och inte låter mig bli trampad på. Under de senaste tre åren har jag känt att vi kvinnor måste jobba ännu hårdare än våra manliga kollegor, då människor förväntar sig mer av mig som kvinna bakom DJ-båset. Det räcker inte med att vara en tekniskt duktig DJ. ”

“Som kvinna har man mycket högre krav på sig som inte alltid har med själva yrket i sig att göra.”

“Bortsett från det tekniska ska jag också se bra ut, alltid vara trevlig och tillmötesgående, bemöta alla “mansplainers” och övertramp från manliga kollegor “för att det tillhör branschen”.

“Jag behöver dessutom “bevisa” för både kollegor och gäster att jag är “minst lika duktig som en manlig DJ” och att jag inte är inkvoterad för mitt kön. Det har varit några omtumlande år men jag är otroligt stolt och tacksam över att jag vågade ta plats och vara en av de kvinnliga Hip Hop Djs som är väletablerad på Stockholms största nattklubbar. Nu är det vår tid och det är dags att krossa patriarkatet.”

Förebilder som visat vägen till framgång
Att ha förebilder som ständigt påminner och visar vägen har betytt mycket för Nikita och hennes framgång.

“Jag har många förebilder! Oprah, Frida Kahlo, Tich Nath Hanh, Elon Musk, Richard Bryson med flera – listan kan göras lång. Jag ser upp till alla starka individer med annorlunda tankesätt som valt att gå sin egen väg. De har visat mig att jag kan göra vad som helst. Och att jag är extremt priviligerad för att jag kan bestämma vad jag kan göra med mitt liv oavsett kön, etnicitet eller ekonomisk bakgrund.”

5 snabba frågor med Nikita

Vad är det absolut bästa med ditt jobb?
Att jag kontinuerligt får utmana mig själv. Det får mig att växa som person och det gör mig stolt att jag åstadkommit något som jag en gång trodde var omöjligt. Det är så “empowering”!

Hur marknadsför du dig idag?
Jag har använt mig av Instagram och Facebook där jag haft en ganska utmärkande approach, enligt många lyckas jag väcka mycket känslor och sticka ut från mängden.

Vad har varit din största framgång?
Mitt bokslut 2017. Att få se mitt bolag växa från en hobbyverksamhet till en stark rörelse.

Hur ser en vanlig dag egentligen ut för Nikita?
Jag vaknar när min kropp vaknar, mediterar, skriver dagbok och dricker en kopp te innan jag äter en power-frukost och tar mig an dagens to-do-list. Det är mycket arbete från datorn och mobilen på sociala medier, telefonmöten, möten och administrationsarbete. Jag försöker röra på mig så mycket som möjligt, så om jag inte blir slaktad på gymmet av min väninna Nihal, tar jag en dansklass eller ett yoga pass. Sen älskar jag att avsluta dagen med en middag tillsammans med mina vänner.

Vad har du för tips för någon som själv vill komma igång med musiken?
Man måste börja någonstans. Det är lätt att låsa fast sig vid katastroftankar och bortförklaringar. Vi är över 7 miljarder människor på jorden och vi alla är individer så det finns lika många tillvägagångssätt. Jag förespråkar att allt man gör blir guld, så länge man gör det med en intention och för att kunna göra det måste man veta vad det är man vill. När du tagit reda på vart du vill, ditt mål med musiken då kan du börja. Börja med att sätta ihop en playlist med musik som berör dig, som får dig att känna någonting sedan lär du dig att hantera en typ av DJ-utrustning och sen är det bara att öva, öva, öva…

Hemsidan nikitalee.se

När Nikita skapade sin hemsida utgick hon från vem hon är som person. Eftersom hon är en färgsprakande person så blev valet enkelt – att använda mycket färg.

“Jag tycker att det är viktigt att utgå från sig själv. Det är bara du som kan göra din hemsida på ditt eget sätt.”

“I en tid där sociala medier är det mest inflytelserika mediet att använda sig av för att påverka hur du vill att ditt varumärke ska uppfattas är det viktigt att du själv har en tydlig bild av vad du står för. Vad är din image? Och försök reflektera över din image i dina sociala medier. “

“För mig som entreprenör är hemsidan en extremt viktig del där jag kan förstärka mitt varumärke ytterligare.”

"Hemsidan ger utrymme för att vara ännu mer personlig och fördjupa min vision av varumärket."

Välj bilder som förmedlar en känsla
Att använda bilder som verkligen förmedla en känsla är en viktig del på Nikitas hemsida. Hennes gode vän Marcus Rönne är fotograf och tillsammans åkte de till Bali för att hitta inspiration till bilderna. Nikita använder sig av en “moodboard” med inspirationsbilder i en egen sektion på hemsidan.

“Min favorit på hemsidan är såklart min moodboard! Jag blir så glad av den, den uppdateras allt eftersom, ibland dagligen, ibland någon gång per månad. Den reflekterar verkligen min sinnesstämning!”

Stort tack för att du delade med dig av din resa säger vi till Nikita! Blir du nyfiken på hur hennes hemsida och moodboard ser ut? Ja, då ska du såklart besöka hennes hemsida bums! Missa inte heller att lyssna på Nikitas spellista som du också hittar där!

Kika här

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.