Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Nya uppdateringar och en säkrare hemsida med HTTPS!

Nu lanserar vi HTTPS, för dig som har abonnemang Starta, som gör din hemsida säker att besöka. Att ha en säker hemsida är viktigt för både dig och dina besökare. Med HTTPS kan dina besökare känna sig trygga i att känsliga uppgifter hanteras på ett säkert sätt. I samband med denna nyhet sker även uppdateringar i abonnemang Drömma som rör funktionerna SEO och HTML-blocket. Mer om det nedan!

Vad är HTTPS?

HTTPS står för “Hypertext Transfer Protocol Secure” och är ett protokoll som används för att kryptera trafiken mellan besökaren och din hemsida. Och då undrar du kanske vad som menas med det, och varför du behöver det?

Jo, bristande säkerhet är idag ett av de största problemen när det kommer till hemsidor på nätet. Men genom att använda dig av HTTPS och visa att du har ett TLS-certifikat (tidigare SSL) för din hemsida kan du informera dina kunder att överföringen av viktiga uppgifter görs på ett säkert sätt. En krypterad anslutning är något som varit efterfrågat av många av er kunder och nu kan vi äntligen meddela att vi startar året med att lanserar funktionen för dig och din hemsida. Nu är nämligen HTTPS på plats i Heymo!

En ytterligare fördel med certifikatet är att det är bra ur ett SEO-perspektiv (sökmotoroptimering). Sökmotorer som exempelvis Google rankar nämligen hemsidor med HTTPS högre organiskt, eftersom det indikerar att hemsidan är säker. Att hamna högt bland sökresultaten på sökmotorerna är det väl ingen som tackar nej till? Så ett tips är att uppgradera till abonnemang Starta bums för att säkra din synlighet på nätet!

Så aktiverar du HTTPS på din hemsida!

Du aktiverar enkelt certifikatet genom att logga in på din hemsida och följa anvisningarna nedan:

  1. Klicka på “Mer” i huvudmenyn längst ner på hemsidan och välj sedan “Kontrollpanel”
  2. Scrolla ner till Domäner
  3. Klicka på “Redigera” för domännamnet du vill aktivera HTTPS för och välj sedan “Använd HTTPS” och dra reglaget till höger så att symbolen blir grön
  4. Publicera därefter din hemsida. (Din hemsida är nu uppdaterad men det kan ta upp till 24 timmar innan HTTPS är aktiverat.)

Så varför inte redan idag se till att aktivera HTTPS och ha en säker hemsida som dina besökare kan känna sig trygga att besöka?

Heymo tipsar: För att du ska kunna aktivera HTTPS på din hemsida så behöver du, förutom att ha abonnemang Starta, säkerställa att din domän är pekad till våra namnservrar och att domänen fungerar som den ska (det vill säga den får inte vara utgången eller vara inställd på fel sätt). Om du behöver hjälp kontakta vår Support som gärna hjälper dig på vägen!

Uppdateringar som rör dig som är Drömma-kund!

Nu flyttar vi funktionerna för SEO (sökmotoroptimering) och HTML-blocket till vårt abonnemang Starta. För dig som är Drömma-kund och som vill fortsätta använda funktionen SEO och kunna addera nya HTML-block på din hemsida behöver du nu uppgradera till abonnemanget Starta.

SEO (Sökmotoroptimering)

När SEO-funktionerna flyttar till Starta så innebär det att omdirigeringar, sidbeskrivningar och hemsidans beskrivning i sökresultat inte längre finns tillgängligt på din Drömma-hemsida. Vad gäller den beskrivande texten för din hemsida så kommer istället den texten på sökmotorerna att genereras automatiskt utefter den text som finns på din startsida.

HTML-blocket

De HTML-block som du använder idag på din hemsida kommer fortsättningsvis att fungera och vara aktivt precis som vanligt. Men för att kunna addera helt nya HTML-block framöver behöver du uppgradera till abonnemang Starta. Om du väljer att ta bort ett befintligt HTML-block och sedan ångrar dig och vill addera ett liknande igen gäller samma sak och det är alltså inte möjligt. Utan då krävs en uppgradering.

Är du inte Starta-kund än?

För att aktivera HTTPS på din hemsida och för att fortsatt kunna använda funktionerna SEO och HTML-block på din hemsida behöver du uppgradera till abonnemanget Starta. Du uppgraderar enkelt när du är inloggad på din hemsida genom att klicka på “Beställ” i huvudmenyn längst ner i verktyget. Med abonnemanget Starta får du dessutom ett eget domännamn och slipper Heymoreklamen!

Logga in

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.