Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Nu kan du skapa omdirigeringar på din hemsida!

Med vår senaste uppdatering har du med abonnemang Starta nu möjlighet att skapa omdirigeringar på din hemsida. Det innebär att du kan undvika att dina besökare hamnar på fel sida och att du tappar din rankning på sökmotorerna när du flyttar eller byter namn på en hemsida. Så här gör du steg för steg för att säkra att dina besökare slipper mötas av meddelandet “Här var det tomt!”.

Alla har vi nog någon gång hamnat på en “tom” sida med ett felmeddelande när vi surfar runt på nätet. Om du har en hemsida eller undersida som du av någon anledning ska byta adress till är det viktigt att du pekar om dessa, så att dina besökare till den gamla adressen hittar till rätt sida.

Med vår senaste uppdatering kan du med abonnemang Starta nu omdirigera dina sidor och styra trafiken till den nya adressen, även kallat “301-redirect”. Det är naturligtvis viktigt för dina besökare, men inte minst ur ett sökmotorperspektiv. Omdirigeringen överför nämligen länkkraft och rankning till den nya sidan och det vill du såklart inte vara utan. För dig som funderar på att testa Heymo för din hemsida blir det nu ännu enklare att säkerställa att du inte tappar någon trafik till din nya sida. Så hur går du tillväga för att skapa en omdirigering?

Så här skapar du en omdirigering

  1. Logga in på din hemsida.
  2. Välj “Sidor” i huvudmenyn i den nedre delen av hemsidan.
  3. I sidopanelen klickar du på de tre punkterna på den aktuella sidan (...) och välj “Omdirigera” i listan som visas.
  4. Här visas den aktuella sidans primära address. Precis nedanför ser du alternativet “Manuella omdirigeringar” där du adderar den adress som du vill att sidan ska kunna besökas ifrån. Klicka sedan på “Lägg till”.
  5. Publicera din hemsida och omdirigeringen är nu aktiv.

Heymo tipsar: Du kan addera obegränsat antal med omdirigeringar på din sida. Men om du
adderar en omdirigering som redan finns på din hemsida är det bra att tänka på att den kommer att utgå från den senast tillagda och styra trafiken dit.

Så varför inte komma igång redan nu? Logga in på din hemsida och skapa omdirigeringar med några enkla klick. Du som ännu inte har abonnemang Starta kan såklart uppgradera din hemsida! Just nu får du dessutom en extra julklapp av oss – 30% rabatt på ditt årsabonnemang om du uppgraderar innan årsskiftet. Allt du behöver göra är att ange rabattkoden “godjul”. Så missa inte det!

Logga in

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.