Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Pamela Hanné – tar fotokonst till en ny nivå

När Pamela var 16 år tog hon sitt pick och pack och bytte hemstad. Eftersom Pamela alltid varit spontan så var flytten till Stockholm bara ett spännande steg i livet. Nästa steg var att börja en makeup-utbildning som ledde till jobb som assistent i modebranschen och att hon blev representerad av en agentur. Pamela arbetade snabbt upp ett namn och som 19-åring startade hon sitt första företag. Det du!

“Jag kommer inte ihåg när jag fick min första kamera men lusten att skapa bilder och att styla kom tidigt. Jag har nog alltid tyckt det varit roligt när jag tänker efter. Jag har exempelvis alltid tyckt om att "göra om människor" och brukade tokstyla mina systrar och kusinbarn med mammas kläder, smycken och smink – ja, och på den vägen är det.”

Fotograferandet var egentligen inget aktivt val från Pamelas sida utan med talang fick hon många förfrågningar och på så vis växte även intresset. Däremot har Pamela alltid varit säker på en sak – att hon vill vara egen företagare.

Nu har pamela själv stått bakom kameran i nästan 7 år och gjort ett flertal utställningar, en av hennes större pågår just nu på Sliperiet i Borgvik.


Pamela Hanné

Ålder: 36
Familj: Sambo och två barn.
Utmärkande egenskaper: Spontan och älskar sitt jobb.
Arbetar med: Foto/film/mode/konst.
Mål: Att bli en internationellt känd fotokonstnär.
Visste du att: För att må bra och för att nå sina mål mediterar Pamela varje dag.


Inspirationen till sina verk hittar Pamela i sin “ryggsäck”, sådant hon upplevt eller sett och sedan skruvar om till egna mästerverk. Det kan vara allt ifrån en resa eller film till musik hon hört eller målningar hon sett. Det gäller att vara uppmärksam och ha förmåga att verkligen kunna ta till sig omgivningen!

Men vägen till erkännande och framgång har kantats av både med- och motgångar.
“När du jobbar i modebranschen, speciellt i Stockholm och internationellt, så råder det ofta en stram hierarki vilket är väldigt tråkigt. Det innebär att om du är för snäll så blir du lätt nedtrampad. Självklart har det hänt ett par gånger att jag blivit tråkigt bemött och stampad på. Men man får ju verkligen skinn på näsan av sånt.”

Men å andra sidan...
“Jobbar du med din hobby så finns det så mycket annat som betyder mer. Som exempelvis att aldrig någonsin ha "jobbångest", att kunna stå upp för sig själv och faktiskt säga nej när du inte vill, att få resa och uppleva platser jag annars aldrig skulle ha fått se om det inte vore för mitt yrke.”

Pamela har dessutom fått möjligheten att träffa många häftiga personer genom sina olika uppdrag.
“Jag har haft förmånen att få träffa väldigt mycket roliga och speciella människor! Egentligen skulle jag vilja säga att ett medium var ett av mina mest minnesvärda möten ... men för att ta någon som folk vet vem det är skulle jag nog välja Robin av alla kändisar. Hon har ett speciellt lugn och en självkänsla som få, samtidigt som hon visar respekt för alla. Jag undrar vad hennes hemlighet är!”

”Jag försöker leva mycket i nuet och njuta av vägen framåt”

Framöver vill Pamela fortsätta att utveckla sina kunskaper inom fotokonst, kanske utomlands men även mer här i Sverige. “Jag lyssnar mycket på tecken och mitt hjärta (mer än min hjärna :)) och beger mig dit vinden tar mig. Så vi får se vad som händer helt enkelt!”

Pamela tipsar

  • Omge dig med människor som inspirerar dig och skaffa en mentor
    “Mina föräldrar och mina systrar har betytt mycket men också, Lillis, min gamla mentor som är en otroligt duktig makeupartist och som hjälpte mig in i branschen. Cathleen på agenturen som jag samarbetat med sen jag var 19 år och fortfarande arbetar med. Nu under den senaste perioden av mitt liv så har också Nette på The Photo Gallery hjälpt mig in i fotokonsten på riktigt så jag kan konkurrerar med de stora namnen i konstbranschen.”
  • Fundera på vad du tycker är roligast? “Börja där och träna, träna, träna. Försök hitta en mentor inom området och visa alltid respekt mot människor omkring dig, oavsett vilken bransch du väljer.”
  • Vill du lära dig att fota? “Köp en systemkamera och våga gå ifrån automatläget. Du lär dig snabbast genom att testa runt med olika inställningar. Och glöm inte att ha kul på vägen!”
  • Behandla dina kunder som vänner! “Jag har själv varit dålig på att marknadsföra mig men har blivit känd ryktesvägen och på så sätt fått uppdrag. Jag försöker alltid vara tillmötesgående, flexibel och trevlig mot mina kunder. Det tror jag man tjänar på i längden.”

Hemsidan Pamela.se

Före sommaren publicerade Pamela sin nya hemsida pamela.se via Heymo. Jippi säger vi och snygg blev den! Men hur kom den egentligen till?

“Ja, jag är nog rätt så envis i vad jag gillar för stil men det är också viktigt att bilderna får säga sitt eftersom det är vad jag sysslar med. Viktigt för mig var också enkelheten.”

Eftersom Pamelas hemsida har som syfte att fungera som en portfolio valde hon neutrala färger så att hennes verk hamnar i fokus – smart! Ett tips från Pamela är, att fundera på syftet med din hemsida och se till att färger, form och innehåll utgår från det. Då blir det garanterat riktigt bra!

“Det jag gillar mest med min hemsida är att den känns genomtänk och har en röd tråd. Jag gillar även att jag lagt in citat som står för hur jag upplever livet. Genom dem lär du känna mig, om än lite kryptiskt..”

För att på ett bättre sätt visa upp alla Pamelas verksamhetsområden som foto, styling och makeup valde hon att ta fram en film som visar en del av det som krävs innan det är dags att ta bilden. Det krävs så mycket mer än bara ett klick på kameran. I filmen kan du se arbetet med att välja modell, miljö, kläder, smink, hår och rekvisita med mera. På så vis kan Pamela bygga upp en känsla och bättre sälja in hela sitt koncept!

Gott & blandat med Pamela

Vem är Pamela en lördagskväll klockan 20?
Då är jag avslappnad och glad. Jag sitter antagligen hemma med barnen och massa goda vänner och äter en mycket vällagad middag som min sambo Olle har lagat.

Favoritfärg? Regnbåge. Finns den färgen? Hmmm ...

Om du fick ha en superkraft vilken hade du valt och vad hade du använt den till?
Vingar så jag kan flyga. Eller att kunna teleportera mig till andra världar. Oh ... måste jag välja!? Då väljer jag i så fall vingar för min son James säger att han ska uppfinna en portal så jag får väl vänta just med det tills han fixat en sådan.

Du blir strandad på en öde ö, vad tar du med dig och varför?
Min familj! Tanken inte så dum ändå … om jag hade familjen med mig kan jag tänka mig att vara kvar ett bra tag … och kanske en kamera då.

Nämn 3 saker du absolut inte klarar dig utan!
Min själ. Allt annat klarar man sig utan.

Om du fick välja vem som helst i världen att bjuda över på middag, vem skulle du välja och varför?
Oprah kanske! För att suga åt mig av hennes erfarenheter. Hon verkar vara en riktigt kraftfull person.

Vad hänger det för konst på dina väggar hemma?
Min egen såklart!

Pamela är verkligen en fantastisk och inspirerande person med många järn i elden och en sprudlande personlighet. Kika in på pamela.se för att se hennes konst och bilder, eller om du vill komma i kontakt med Pamela. Tack Pamela för att du är du och för att du vill vara vår Heymovän!

Pamelas Heymosida

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.