Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Simon Sköld – entreprenör och en mångsysslare av rang!

På Heymo försöker vi att hitta bra entreprenöriella förebilder som kan inspirera dig i din vardag som egen företagare. Som tur är finns det många fantastiska förebilder i vårt avlånga land! En av dem är Simon Sköld. Simon började sin karriär som MMA-fighter och idag sysslar han med mycket mer än så – en mångsysslare helt enkelt! Kanske känner du igen dig?

Idag har vi möjlighet att presentera och berätta om en av våra Heymovänner – Simon Sköld! Precis som många andra företagare har Simon valt att ha sin hemsida hos på Heymo. Som träningsexpert har Simon en mängd bra råd som han vill dela med sig av och dessa hittar du numera i hans bok “Träning för latmaskar”. För att få ut budskapet om boken – ja, då kan det vara bra med en hemsida ... Men mer om den sen – nu ska vi lära känna Simon!

Simon är född och uppvuxen i Hultsfred och här kom han tidigt i kontakt med kampsporten som formade hans liv.

“När jag var 14 år var jag riktigt tävlingsinriktad och jag fick tidigt tävla för landslagen i flera kampsporter. Jag älskar att utmana mig och behöver hela tiden få kickar och pressa både min kropp och mitt psyke. Jag ser livet som en chans att ha fantastiskt kul!”

Kampsporten gjorde att Simon fick ett växande intresse för kroppen och sinnet. Det ledde till att han senare tog licenserna som krävdes för att bli personlig tränare. Intresset har växt vidare och idag brinner Simon för att inspirera andra att träna mer och bättre.

Från hobby till företag

“Sen många år tävlar jag aktivt i MMA. Något jag verkligen brinner för. Det jag ser fram emot mest just nu är nästa match som är den 2 december. Jag har för närvarande fem raka vinster, och ser fram emot att inom kort ta den sjätte.”

Vid sidan av MMA-karriären så har Simon nyligen släppt sin bok ”Träning för latmaskar".
“Boken är jag är otroligt stolt över, den har gett mig möjlighet att dela med mig av min syn på träning och hjälpt folk att komma igång med sin egen träning.”

Men vi sa ju att han är en riktig mångsysslare och det är han också! Simon motiverar andra genom att föreläsa, skriva och blogga om träning. Men det slutar inte där.

För visst är det kul med lite andra projekt att variera med?
“Jag älskar att skapa vilket gjorde att jag fick erbjudande om att vara med och designa min egen klocka. Klockan heter "The Gentleman" och togs fram tillsammans med klockmärket Le Charl. Det var en riktigt rolig utmaning att ta något från idé till en färdig produkt!”


Simon Sköld

Ålder: 30 år.
Familj: Fru Camilla Läckberg och barnen Wille, Meja, Charlie och Polly.
Fritidsintressen: Kampsport, matlagning, bilar och det mesta som ger en kick i livet!
Kommer från: Född i Hultsfred.
Sysselsättning: MMA-fighter, träningsexpert, föreläsare och bloggare.


I stort sett allt som Simon idag livnär sig på är kopplat till träning och hälsa, så då vill vi såklart ställa frågan “varför”? Vad är det som gör att träning och hälsa är så kul och viktigt att arbeta med?
“Det som driver mig är egentligen hur bra jag själv mår av träning och hur mycket det har förändrat och påverkat mitt liv. Jag mår inte bra om jag inte tränar och jag är övertygad om att det är så för de flesta. Även om jag håller en extremt hög nivå rent träningsmässigt så tror jag att vi alla behöver träna för att må bra psykiskt, särskilt då vi är väldigt stillasittande idag.

Sen behöver inte alla träna lika mycket, en del mår jättebra av att träna två gånger i veckan medan andra måste träna mer än så för att må bra. Men det som är gemensamt är att vi alla behöver aktivera oss – det är i alla fall min övertygelse.”

Att vara en mångsysslare som Simon med många projekt är krävande så frågan är hur Simon egentligen får allt att fungera och tiden att räcka till?
“Allt jag gör går in i vartannat på ett eller annat sätt. Till en början så utgår allt ifrån mig, vem jag är, och det är nog det som gjort att jag kan göra ganska många saker samtidigt. Min blogg handlar om träning, min MMA-satsning är träning och min bok hjälper folk att träna och mina föreläsningar är en blandning av samtliga delar. Så ja, det fungerar fint!

I år publicerade Simon sin bok ”Träning för latmaskar”, ett perfekt sätt att dela med sig av alla sina idéer och tips. Men vad var egentligen som fick Simon att tänka – “Nu är det dags att skriva ner mina bästa tips!”?
“Alla de år som jag jobbat som PT har fått mig att fundera väldigt mycket. Dagens bild av vad träning är kan vara skrämmande för många och min uppfattning är att många tror att man behöver träna fem gånger i veckan och tänka på varje sak man stoppar i sig för att träningen ska ge resultat. Det stämmer inte. Med min bok vill jag sänka tröskeln till träning och på så vis inspirera fler till att komma igång. Boken lanserades nyligen och har fått en otrolig respons vilket är väldigt roligt.

5 snabba frågor

Simon är ju ett välkänt ansikte för många och när vi på Heymo frågade folk på stan vad de ville veta om Simon, ja då toppade dessa 5 frågor listan :)

1. Om du var tvungen att byta yrken, vad hade du då valt att arbeta med?
Jag har alltid gillat att skapa saker och spåna på idéer, så eventuellt något inom produktutveckling. (Kanske en framtida Heymo-utvecklare? Bara hojta om du byter yrke Simon!)

2. Vad lagar du för mat hemma och vilken måltid är din specialitet?
Jag älskar att laga mat och hitta rätter som är enkla att laga, som smakar gott och som naturligtvis är nyttiga! Jag skulle absolut säga att grilla är min specialitét. Grilla är dessutom något vi faktiskt gör året runt.

3. Vilken film skulle du vilja vara del av i verkligheten?
Fast & Furious.

4. Hur många gånger i veckan tränar du?
Jag tränar 6 dagar i veckan. Många av dagarna blir det dubbla pass så totalt cirka 10 pass i veckan.

5. Om du fick välja en superkraft, vilken hade du valt och varför?
Kul fråga! Jag hade nog valt kraften att kunna läka alla sår, riktigt bra när man tävlar i MMA – både innan, under och efter match.

TACK säger vi till dig Simon för att vi fick lära känna dig bättre och för att du svarade på alla våra frågor. Vill du spana in Simons hemsida och läsa mer om hans bok “Träning för latmaskar”? Klicka på knappen nedan och du är där!

Simons Heymosida

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.