Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Snyggt flöde på Instagram – så gör du!

Instagram är med sina över 700 miljoner användare den bäst säljdrivande kanalen bland sociala medier. Men populariteten gör att det inte längre räcker med att bara ha ett konto. Nu måste du hitta ett sätt att sticka ut ur mängden och skapa ett attraktivt flöde för dina följare. Så hur gör du? Vi har listat vad du kan göra för att ditt flöde på Instagram ska bli riktigt snyggt och lockande!

En bild säger och säljer ju mer än tusen ord – och då är Instagram ett perfekt verktyg för att inspirera dina följare. Genom ett snyggt flöde med en röd tråd ökar chansen till fler och mer engagerade följare som till slut en dag väljer att bli kunder eftersom de har dig top-of-mind. Som du märker kan ett snyggt konto på Instagram löna sig för dina affärer! Det är helt enkelt ett bra sätt att bygga varumärke och att få fler kunder att hitta dig. Så då är frågan; är ditt flöde tillräckligt snyggt?

1. Bildtema

Ett snyggt flöde kräver lite eftertanke i ditt val av bilder. Genom att välja ett tema på dina bilder blir det lite lättare att hitta rätt och skapa ett enhetligt flöde som inte upplevs spretigt. Ska bilderna ha ljus eller mörk bakgrund? Ska du använda bilder som har en miljö i bakgrunden eller “cleana” luftiga bilder utan allt för mycket detaljer? Ska du använda dig av människor i bilderna eller endast använda miljöbilder? Om du ska använda människor, vilka använder du för att attrahera din målgrupp? Ska du använda dig av personliga bilder i flödet? Valet du landar i handlar om vilken känsla du vill förmedla i ditt flöde, så ta en stund och tänk igenom innan du sätter igång.

Heymo tipsar: Tycker du det här med bilder är svårt? Då hittar du mer inspiration i ett av våra tidigare blogginlägg som handlar om hur du väljer rätt bilder.

2. Färgfilter

Varför inte lägga ett filter i någon färgnyans på bilderna i ditt flöde? Det livar upp dina bilder lite extra och ger en snygg touch som ökar antalet likes bland dina följare. Ett färgfilter gör det även enkelt för dina följare att känna igen dig och dina bilder bland alla andra bilder. Det gör att de förknippar dina “färgbilder” med ditt företag – och det är ju precis vad du vill!

3. Vanliga filter

Det finns en mängd olika filter på Instagram du kan använda dig av för att skapa en enhetlig look och känsla i ditt flöde. Exempelvis kan du använda dig av filter som ger svartvita bilder eller ett filter som skapar en retro-känsla. Och visst kan ett filter verkligen lyfta en annars rätt så tråkig bild!

Instagram flödar av bilder med olika filter men se till att hitta något som du tycker passar ditt företag. Du kan testa dig fram med några olika filter för att se vilket som faller din målgrupp i smaken. Och när du hittat rätt – se till att hålla dig till ett och samma filter!

Heymo tipsar: Ladda ner appen Snapseed, som är ett riktigt bra bildredigeringsverktyg. Det hjälper dig att skapa inspirerande bilder på ett kick genom att addera olika filter. Appen är superenkel att använda och ger dig snygga bilder på nolltid!

4. Grafisk profil

Finns det några element i din grafiska profil som du kan använda dig av på Instagram? Om du exempelvis redan använder dig av karaktärer eller andra grafiska element i din marknadsföring – varför inte använda dem även på Instagram? Om dina följare redan kommit i kontakt med din hemsida så skapar det igenkänning. Dina följare får en uppfattning av ditt företags identitet och personlighet och du stärker ditt varumärke ytterligare.

5. Färgtema

Ett annat sätt att skapa en snyggt flöde på ditt Instagramkonto är att välja bilder med ett tydligt färgtema, med en enhetlig färgskala med 2-3 utvalda färger i bilderna. Även här kan du utgå från din grafiska profil. Är din logotyp exempelvis grön och blå är en idé att använda dig av bilder med förstärkande element i dessa färger.

Att hålla dig till några enstaka färger i dina bilder gör att ditt konto uttrycker samma stil och ton och det skapar harmoni i ditt flöde. Genom att hålla dig till några utvalda färger känner dina följare snabbt igen dina bilder och inlägg och kan direkt koppla dem till ditt företag. Så fundera på hur ditt instagramflöde kan bli riktigt snyggt – och se till att anpassa bildflödet, för att få fler följare och på sikt även fler kunder!

Är du osäker på om Instagram verkligen är något för dig? Då kan du läsa mer om hur du på bästa sätt använder Instagram för att få ytterligare skjuts i din försäljning.

Läs mer

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.