Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Tipsen för en Matsmart och hållbar sommar!

I sommar när grillen används som flitigast och picknickkorgen ska packas – vad passar då bättre än ett erbjudande från våra vänner på Matsmart? I sommar får du som är Heymo-vän en rabatt när du handlar på Matsmart.se. Vi tycker att Matsmart har en fiffig affärsidé som rimmar helt med våra värderingar – att bidra till ett mer hållbart och miljömedvetet samhälle. Så ta del av erbjudandet och bidra du med!

En av anledningarna till att mat slängs i Sverige är okunskap om bäst före-datumet. Bäst före-datumet är producentens garanti att produkten håller exakt samma kvalité som vid tillverkningstillfället. Men självklart ska inte en burk krossade tomater, en flaska olivolja eller ett paket pasta kastas bara för att måndag blir tisdag och bäst före-datumet råkar passera. Maten är oftast lika god i veckor, månader, ja till och med år efter att bäst före-datumet passerat.

Våra vänner på Matsmart arbetar hårt för att minska matsvinnet och säljer mat som i många fall annars hade slängts. Orsakerna varierar, men ofta beror det på överproduktion, förpackningsbyten samt kort eller passerat bäst-före-datum.

Genom att handla på Matsmart bidrar du till att minska matsvinnet och gör dessutom en bra deal. Just nu får du som är Heymo-vän 50 kronor i rabatt från Matsmart!

Sommarerbjudande – 50 kronor rabatt!

Matsmarts erbjudande med 50 kronor i rabatt gäller mellan den 4 – 15 juli när du handlar för minst 350 kronor på Matsmart.se. Du anger rabattkoden “heymo” i kassan och 50 kronor dras då av automatiskt från din beställning (max 1/kund, kan ej kombineras med andra rabattkoder). Enklare än så blir det inte!

5 tips för en smart och hållbar sommar!

Visst finns det mycket mer du kan göra för att bidra till en smart och hållbar sommar. Här bjuder vi på några sommartips på vad du kan göra, förutom att handla på Matsmart, för att bidra!

1. Plocka upp 3 saker på stranden
Nästa gång du är på stranden, plocka med minst 3 saker av plast från stranden. Gör det till en utmaning i familjen eller bland dina vänner och se till att varje besök faktiskt bidra till en bättre miljö. Ett tips är att ta med dig en påse så att det blir enkelt att plocka med dig skräpet från stranden!

2. Packa picknicken smart
Använd förpackningar som går att återanvända när du packar din picknick. De tar ofta lika mycket plats som engångsartiklar och väger inte så mycket mer. Allra bäst är förstås att ta med dina vanliga bestick, tallrikar och glas som sedan återvänder med dig hem igen.

3. Tänd grillen med tändpapper eller tändkuber
Tändvätska görs nästan uteslutande av fossila oljeprodukter och när den förbränns bildas koldioxid som påverkar klimatet. Använd istället en eltändare och tändpapper eller tändkuber märkta med Bra Miljöval för att få fyr på grillen. Båda är fria från såväl giftiga ämnen som fossilbränslen och finns att köpa i vanliga matbutiker. Du hittar fler smarta tips hos Naturskyddsföreningen!

4. Handla närodlat
Under sommaren öppnar många gårdar och odlingar upp som säljer närodlad och ekologisk mat. Handla bara så mycket som du behöver så du slipper slänga maten som annars blir över och dålig. Läs var du kan handla ekologisk mat på ekologisk-mat.se eller på medvetenkonsumtion.se.

5. Släng inte mat
Om du får mat över, se till att göra en lunchlåda och ta med picknickkorgen till dagen efter. Se det som en utmaning att laga något av de rester som kanske blivit över från kvällens middag!

Trevlig sommar önskar vi på Heymo och våra vänner på Matsmart!

Besök Matsmart.se!

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.