Erbjudande: Nu får du 30% rabatt på årsabonnemang Driva (första året) – passa på!

Tre enkla knep som ger din hemsida mer förtroende

I december stod Holistic Sense som vinnare i vår Makeover-tävling och vann därmed en alldeles sprillans ny hemsida. Här bjuder vi på en före och efter-special för att inspirera dig att med några enkla knep lyfta din hemsida och göra den än mer proffsig och förtroendeingivande. Med de här knepen får din hemsida en flygande start på det nya året. Det vill du väl inte missa?

Då och då behöver du se över din hemsida och kontrollera om det är något du behöver ändra, förbättra eller uppdatera för att skapa en ännu bättre upplevelse för dina besökare som får dem att återkomma. Men det är lätt att bli hemmablind! Då kan det vara svårt att lyfta blicken och se vilka förbättringar du borde göra. Därför har vi här samlat tre knep som hjälper dig en bit på vägen. Dessutom adderar vi “före och efter-bilder” från den vinnande hemsidan för att ge konkreta exempel på vad vi menar. Så missa inte knepen som kan ge en extra skjuts åt din hemsida och ta del av förvandlingen av det vinnande bidraget.

1. Skapa en snygg startsida

Ett knep är att nyttja hemsidans fulla bredd. Det ger ett snyggt helhetsintryck. Det gör också att du nyttjar sidan på bästa sätt för att skapa intresse och engagemang hos dina besökare vilket potentiellt kan leda till sälj. Titta på det översta exemplet och jämför sedan med hur det ser ut på den nya hemsidan i exemplet nedanför. Skillnaden är tydlig. På startsidan ska du välja en bild som passar och förmedlar den känsla du vill ge dina besökare. Genom att använda en designmall där bilden får maximalt utrymme så hamnar menyn och loggan snyggt i sidhuvudet. Utan ram och med genomskinlig bakgrund förmedlar hemsidan en mycket renare känsla.

Heymo tipsar: Det finns en rad olika designförslag du kan utgå från när du skapar din hemsida i Heymo. Testa dig fram för att hitta den som passar bäst för dig!

2. Välj rätt färger

När du ska välja färg på din hemsida är det lätt att utgå från din egen smak. Men det du ska göra är att alltid utgå från din målgrupp och vilken känsla du vill förmedla. Att välja 2-3 färger som harmonierar och inger lugn är en bra grund att utgå ifrån när du gör ditt val. På så sätt kommer de bilder som du sedan adderar att hamna i fokus. Och det vill du väl?

Heymo tipsar: Om du behöver använda fler än de 2-3 rekommenderade färgerna välj då olika nyanser av de färger du valt för att behålla en röd tråd på din hemsida.

Så vilka färger ska du då välja? I exemplet nedan ser du att vi valt att arbeta med en jordnära färgskala med toner som ger en lyxig, lugnande känsla som känns förtroendeingivande. Det är kanske är något som du också vill förmedla om du precis som det vinnande bidraget arbetar med en lyxprodukt. Utgå alltid från ditt eget företag och vad som passar bäst för just det.

Heymo tipsar: Undvik att använda allt för gälla och skrikiga färger på din hemsida. En lugn färgskala är alltid det bästa!
3. Använd bra bilder

Att hitta bra bilder till hemsidan är en konst. Ställ dig frågan – vilken känsla vill jag förmedla med min hemsida? Välj sedan bilder som förstärker den känslan samt stämmer med den valda färgskalan, som i tipset ovan. Det allra bästa är att du tar egna bilder, på egen hand eller genom att anlita en fotograf, då du har äganderätt till bilderna och kan använda dem precis som du vill. Men det finns också en mängd olika bildbanker du kan använda dig av, både gratis och betalvarianter.

Heymo tipsar: Om du har din hemsida hos oss på Heymo så har du automatiskt tillgång till en bildbank där du kan gå “bananas” och botanisera bland en mängd bilder. Det förenklar det hela en gnutta!

Genom att addera exempelvis ett kollage med bilder kan du skapa en snygg effekt som både inspirerar dina följare och förstärker den känsla du vill förmedla. Blanda gärna bilder som du hittat på en bildbank med dina egna. Det viktiga är att de har samma färgton för att harmoniera på ett fint sätt.

Heymo tipsar: Ett tips från fotografen. Tänk på hur du placerar bilden på hemsidan beroende på i vilken riktning personen på bilden tittar. Om personen på bilden exempelvis kollar åt vänster, placera då bilden på höger del av hemsidan – så att blicken är riktad inåt sidan.

Vill du läsa mer om hur du väljer rätt bilder till din hemsida? Då tipsar vi dig att läsa vårt blogginlägg om just precis det!

Läs mer

Följ Heymobloggen för att bli inspirerad och ta del av våra bästa tips och idéer!

Kom igång med din hemsida och förverkliga dina drömmar!

Ledigt domännamn?

Fyll i det önskade domännamnet och se om det är ledigt.